Lectură de 2 minute

28 Aug 2017 - Știri și Noutăți

Lidl va deschide muzeul Camarilor Romanesti

Abonează-te pe  

Retailerul Lidl va deschide Muzeul Camarilor Romanesti, primul muzeu culinar de tip pop-up unde se va prezenta istoria preparatelor regionale autohtone.

Anul acesta Lidl a strabatut tara pentru a gasi, alaturi de Cautatorii de Camari – Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits, cele mai gustoase si originale retete traditionale ale romanilor. Aromele si gusturile variate descoperite in calatoria lor au inspirat crearea unui concept original Lidl, care arhiveaza si descrie evolutia preparatelor reprezentative romanesti, specifice fiecarei regiuni din tara.

Astfel, se va deschide Muzeul Camarilor Romanesti, in perioada 8-10 septembrie, in Bucuresti, in incinta Muzeului National Cotroceni. Pentru acces trebuie sa te inscrii gratuit aici, pana pe 9 septembrie.

In martie 2017, Cautatorii de Camari - Chef Florin Dumitrescu si Andrei Aradits -porneau la drum cu misiunea declarata de a gasi in camarile romanilor preparate originale. Echipa Lidl a ajuns n toate zonele Romaniei, iar aceasta incursiune in gastronomia autohtona traditionala a inspirat crearea Muzeului Camarilor Romanesti - primul muzeu culinar de tip pop-up care prezinta istoria preparatelor regionale din tara. Cei prezenti vor putea gusta din preparatele expuse.

Muzeul Camarilor Romanesti va integra doua zone principale:

  • Zona de muzeu va include spatii dedicate fiecarei regiuni din Romania: povestea sortimentelor de branzeturi, mezeluri, retetelor originale de zacusca si muraturi, aluaturilor si multe altele – toate acestea vor fi arhivate si ilustrate in muzeu. Oaspetii vor avea parte de surprize si provocari in Galeria de Arome si tot aici vor putea descoperi raftul special cu produse Camara Noastra.
  • Zona de restaurant si degustare, unde invitatii vor (re)descoperi bucatele Camara Noastra, intr-un meniu special creat de Lidl.

Vizitele vor avea o durata de 2 ore, ce vor include grupuri de cate 26 de persoane, insotite de ghizi. Muzeul Camarilor Romanesti va pleaca din Capitala si va ajunge ulterior in alte 3 orase din tara: Timisoara (intre 13 – 15 octombrie, la Bastionul Theresia), Sibiu (intre 27-29 octombrie, in incinta Muzeului Brukenthal) si Cluj-Napoca (intre 10-12 noiembrie, la Bastionul Croitorilor).

Citeste si:
Penny are în magazinele sale peste 800 de produse românești
Penny are în magazinele sale peste 800 de produse românești
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Lidl va deschide muzeul Camarilor Romanesti