Lectură de 2 minute

25 Mai 2023 - Știri și Noutăți

Primark deschide un nou magazin cu o investiție de 10 milioane de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Retailerul de modă a deschis primul său magazin în Capitala slovacă Bratislava, cu o investiție de peste 10 milioane de euro. Slovacia devine cea de-a 16-a piață a Primark și face parte din planurile ambițioase de creștere ale retailerului în Europa Centrală și de Est.

 

Sursa foto: Primark

Primark a deschis primul său magazin din Slovacia în centrul comercial Eurovea din Bratislava. Cu o investiție de peste 10 milioane de euro în noul magazin și peste 200 de locuri de muncă create la nivel local, inaugurarea marchează o etapă importantă pentru Primark, care intră astfel pe cea de-a 16-a piață internațională.

Brandul își continuă planurile de creștere în această regiune, unde are deja opt magazine în Polonia, Republica Cehă, Slovenia și România.

Retailerul intenționează să investească în continuare în Europa Centrală și de Est, cu un al doilea magazin în România și alte două magazine în Polonia, care urmează să fie deschise în cursul acestui an, în timp ce a anunțat, de asemenea, planurile pentru primul său magazin din Ungaria, în Budapesta, care ar urma să fie deschis anul viitor.

Astfel, Primark va ajunge la un total de 13 magazine pe șase piețe din ECE. În prezent, Primark operează o rețea de 422 de magazine în 16 țări din Europa și SUA.

Noul magazin Primark Eurovea se întinde pe o suprafață de 3.660 de metri pătrați, pe două etaje, aducând pentru prima dată clienților din Slovacia formula unică Primark, cu cele mai noi tendințe și articole esențiale de zi cu zi la prețuri foarte avantajoase.

Multe dintre gamele de îmbrăcăminte din noul magazin fac parte din eticheta Primark Cares, care se află în creștere și care ține de angajamentul Primark de a face produse mai durabile, accesibile tuturor. Deja 50% din hainele Primark sunt fabricate folosind materiale reciclate sau materiale provenite din surse mai durabile, iar retailerul s-a angajat să dubleze această cifră până în 2030.

Inaugurarea noului magazin din Bratislava se înscrie în planul de extindere globală al Primark, cu scopul de a ajunge la 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026. În acest exercițiu financiar, compania a deschis deja 17 magazine și intenționează să ajungă la 27 de magazine până în septembrie.

Citeste si:
Primark deschide cel de-al patrulea magazin în România 
Primark deschide cel de-al patrulea magazin în România 

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 16 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub marca Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni accesibile pentru fiecare, de la articole de bază de calitate superioară la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare în magazine, Primark continuă să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe noile piețe viitoare din Slovacia și Ungaria.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark deschide un nou magazin cu o investiție de 10 milioane de euro