Lectură de 3 minute

13 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Primark lansează prima sa colecție concepută și fabricată pentru a fi reutilizată sau reciclată

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Primark lansează prima sa colecție concepută și fabricată pentru a fi reutilizată sau reciclată. Clienții vor putea cumpăra noua colecție circulară, concepută în conformitate cu noul Standard de circularitate a produselor Primark, care se bazează pe principiile stabilite de Fundația Ellen MacArthur.
 

Sursa foto: unsplash

Această colecție de 35 de piese, care include articole de îmbrăcăminte pentru bărbați, femei și copii, este alcătuită din linii, modele și culori îndrăgite de toată lumea, pe care le poți combina cu articolele de bază din garderoba ta, potrivit Hi Retail.

De la compoziția fibrelor până la durabilitatea și reciclabilitatea sporită, fiecare articol de îmbrăcăminte a fost conceput cu atenție pentru a sprijini obiectivul Primark de a se îndrepta către un viitor cât mai sustenabil. Aceasta este prima colecție de acest gen pentru Primark, iar alte colecții sunt planificate pentru sfârșitul acestui an.

Astfel, de la blugi evazați și blugi largi până la bluze suprapuse din denim și tricouri casual, această colecție cuprinde articole de bază pentru primăvară/vară, ideale pentru a fi asortate, știind că pot fi reciclate și transformate în produse și materiale noi atunci când ajung la sfârșitul duratei lor de viață.

Mai mult decât atât, fiecare articol de îmbrăcăminte din colecție a fost proiectat și fabricat pentru a fi reutilizat sau reciclat, punându-se accentul pe trei elemente-cheie:

  • Materii prime mai sustenabile: hainele din această colecție sunt realizate din cel puțin 95% bumbac provenit din Programul de bumbac sustenabil al Primark, prin care fermierii de bumbac sunt instruiți să utilizeze mai puțină apă, îngrășăminte chimice și pesticide, ceea ce duce la un profit mai mare. Restul de 5% este alcătuit din ornamente sau nasturi, care, acolo unde este posibil, sunt concepute pentru a fi detașabile sau reciclabile.
  • Durabilitate: totul are o durată de viață, chiar și hainele. Această nouă colecție a fost testată pentru durabilitate în conformitate cu noul standard de spălare cu durabilitate sporită al Primark.
  • Reciclabilitatea: fiecare articol de îmbrăcăminte este conceput pentru a fi reciclat la sfârșitul vieții sale. Acest lucru înseamnă că, ori de câte ori este posibil, garniturile și nasturii pot fi îndepărtați, astfel încât hainele să poată fi reutilizate sau reciclate mai ușor în fibre noi sau în produse noi. Clienții își pot lăsa hainele uzate la punctul local de donare a textilelor, care este disponibil în prezent în magazinele Primark din anumite piețe.

Primark este un retailer de modă internațional cu peste 70.000 de angajați în 15 țări din Europa și SUA. Înființat în Irlanda în 1969 sub denumirea Penneys, Primark își propune să ofere opțiuni convenabile pentru fiecare, de la produse de bază de bună calitate la stiluri unicat pentru femei, bărbați și copii, la produse de frumusețe, articole pentru casă și accesorii. Din dorința de a crea experiențe retail extraordinare în magazine, Primark continuă să se extindă pe piețe noi și existente cu obiectivul de ajunge la un număr de 530 de magazine până la sfârșitul anului 2026, inclusiv pe viitoarea nouă piață în Slovacia.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Primark lansează prima sa colecție concepută și fabricată pentru a fi reutilizată sau reciclată