Lectură de 2 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Prețul cafelei este în creștere la nivel internațional, cu 70%

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Prețul cafelei este la cel mai ridicat nivel în ultimii patru ani pe plan internațional, din cauza secetei din Brazilia, dar și factorii economici și politici joacă un rol important, scrie Retail Detail.

Comparativ cu anul trecut, prețul cafelei a crescut cu 70%, iar pe piața internațională, un kilogram de boabe de cafea costă 1,5 dolari săptămâna aceasta.

Prețurile crescute ale cafelei vin în urma secetei din Brazilia, cel mai mare producător de cafea din lume. Ca urmare, recolta de boabe de cafea a fost una scăzută, iar productivitatea a fost de trei ori mai mică decât în mod normal. În Columbia, de asemenea, vremea a reprezentat un factor important pentru producătorii de cafea. Mai mult, regiunea a fost afectată de tulburările sociale, care au rezultat cu proteste ample împotriva guvernului.

În plus, pe lângă problemele locale, transportul internațional a devenit mult mai scump. Prețurile pentru containerele maritime au crescut chiar și de zece ori comparativ cu anul trecut. Astfel, revenirea economiei după criza pandemică a stimulat din nou cererea crescută de containere maritime.

Lanțurile de magazine nu cresc prețul cafelei, pentru moment

Acest lucru nu a dus la o creștere generală pentru prețul cafelei, deși lanțul american de gogoși și cafea Dunkin' și-a ajustat prețurile în consecință. Producătorul german de cafea Tchibo și-a crescut de asemenea prețurile în mod semnificativ.

Pe de altă parte, marea majoritate a producătorilor de cafea așteaptă și nu își vor crește prețurile pentru moment, deoarece lucrează cu contracte pe termen lung și sunt protejați de fluctuațiile prețurilor.

Beyers Koffie, cel care produce cafea pentru Lidl, Amazon și Aldi, printre alții, speră, de asemenea, că o creștere a prețurilor în această industrie să nu fie necesară.

,,Este perfect normal ca producția de cafea să aibă suișuri și coborâșuri în Brazilia. Este secetă de două ori pe an. O contracție sau o creștere de 10 sau 20% este normală'', spune executivul Marco Ciaramelli.

Citeste si:
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 
Începe Colecta Națională de Alimente: în ce magazine puteți dona 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prețul cafelei este în creștere la nivel internațional, cu 70%