Lectură de un minut

22 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Prada investește aproape 19 milioane de euro într-o fabrică în România, unde angajează peste 300 de persoane

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul italian de genți și pantofi de lux Prada planifică investiții de aproape 19 milioane de euro într-o fabrică din România, unde va crea peste 330 de locuri de muncă. Compania are deja o fabrică în Sibiu, unde produce articole de voiaj şi marochinărie.

Investiția este în curs de începere, iar autoritățile vor oferi un ajutor de stat în valoare de 7,8 milioane de euro, potrivit Ministerului Finanțelor.

Fabrica din Sibiu este operată de compania Hipic Prod Impex, care se ocupă de fabricarea articolelor de voiaj şi marochinărie şi a produselor de harnaşament. Compania a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 28,1 milioane de lei, în scădere cu 38% față de anul anterior și o pierdere de 6,5 milioane de lei, pe fondul pandemiei de coronavirus. Unitatea de producție are 348 de angajați, în 2020, cu 17 mai mulți față de anul anterior.

Prada are 21 de fabrici în Europa, 18 în Italia și trei în afara țării, în Franța, Marea Britanie și România, unde produce doar articole de marochinărie, fără îmbrăcăminte sau încălțăminte. Produsele companiei sunt prezente în 70 de țări, prin cinci branduri.

Până la ora publicării acestui material, reprezentanții Prada nu au răspuns solicitării Retail.ro de a oferi mai multe detalii despre noua investiție.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Prada investește aproape 19 milioane de euro într-o fabrică în România, unde angajează peste 300 de persoane