Lectură de 3 minute

09 Jan 2024 - Știri și Noutăți

Polonezii de la Symfonia au achiziționat compania românească Softeh Plus

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Softeh Plus, companie românească cu peste 30 de ani de experienţă în industria dezvoltării de software, anunţă achiziţionarea integrală de către Symfonia.

Sursa foto: Pixabay.com

Symfonia este activă în Polonia pe soluţii software ERP şi HCM destinate companiilor mici şi mijlocii, susţinută de doi investitori de top în tehnologie: Accel-KKR din Silicon Valley şi MidEuropa din Europa Centrală. Softeh Plus va continua să funcţioneze ca o entitate independentă, sub acelaşi brand, având ca principal obiectiv accelerarea creşterii pe piaţa locală.

Conform reprezentanţilor Symfonia, decizia de achiziţie este motivată de poziţia dominantă a companiei Softeh Plus pe piaţa românească, ce se remarcă ca furnizor de top pe soluţii ERP în sectorul medical şi farmaceutic, aflat într-o ascensiune semnificativă. Symfonia apreciază funcţionalităţile remarcabile ale portofoliului Softeh Plus, baza consolidată de clienţi şi potenţialul de atragere a unei noi clientele.

În 2023, Softeh Plus a sărbătorit 30 de ani de activitate şi a încheiat anul cu afaceri de peste 7 milioane euro.

Softeh Plus va continua să opereze independent, cu obiectivul principal de a-şi extinde prezenţa în mod organic pe piaţa românească. Referitor la planurile de dezvoltare ale noii entităţi pentru anul curent, se anticipează o creştere semnificativă a cifrei de afaceri, menţinând ritmul de creştere cu două cifre înregistrat de Softeh Plus în ultimii ani, respectiv elaborarea unui plan strategic pe termen lung pentru stimularea dezvoltării continue pe piaţa românească.

Symfonia Group, cu o echipă de peste 600 de angajaţi şi afaceri de circa 40 milioane euro, îşi propune să devină unul dintre principalii furnizori de software pentru companiile mici şi mijlocii din Europa Centrală şi de Est. Achiziţia integrală a Softeh Plus în România reprezintă primul pas spre această ambiţie.

Astfel, grupul polonez se angajează să ofere echipei din România cele mai bune practici şi expertiza sa obţinută de-a lungul timpului. De asemenea, Symfonia intenţionează să capitalizeze parteneriatele cu furnizori globali de tehnologie, precum Amazon Web Services şi Microsoft, accesibile tuturor companiilor din portofoliul Accel-KKR.

Numele Softeh Plus rămâne neschimbat. Toţi angajaţii şi managerii îşi păstrează rolurile actuale şi continuă să se concentreze asupra a ceea ce fac cel mai bine - dezvoltarea de software calitativ pentru clienţi. În lunile următoare, Mihai Calu şi Piotr Ciski vor elabora un plan de tranziţie pentru a consolida echipa de conducere la nivel local, cu experţi operaţionali şi non-operaţionali. În cursul anului 2024, Mihai Calu va deveni membru al Consiliului de Supraveghere Softeh Plus, transferându-şi responsabilităţile de CEO.

Citeste si:
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024
Polonezii de la Pepco, dezamăgiți de vânzările slabe. Retailerul va deschide încă 400 de magazine în 2024

Softeh Plus a fost înfiinţată în 1993. Cu o bogată experienţă, Softeh Plus se numără printre primele companii private cu capital 100% românesc şi este exclusiv dedicată dezvoltării şi implementării de soluţii software potrivite pentru mai multe domenii de activitate, precum: farmacie, medicină, construcţii, asigurări, contabilitate şi management. Compania are o echipă de peste 125 de angajaţi şi venituri de peste 7 milioane euro.

Fondată în 1995, Symfonia este un brand puternic şi lider în domeniul soluţiilor software ERP şi HCM pentru IMM-uri din Polonia. Compania are o bază de clienţi diversificată şi loială, de peste 50.000 de IMM-uri şi îşi propune să devină unul dintre principalii furnizori de software pentru companii din ECE. În august 2023, pe lângă MidEuropa - primul său investitor strategic, Symfonia şi-a asigurat un al doilea investitor strategic - Accel-KKR, o firmă globală de private equity axată pe software. Symfonia are o echipă de peste 600 de angajaţi şi afaceri de aproximativ 40 milioane euro. Achiziţia Softeh Plus în România este primul pas în planul de expansiune internaţională în Europa Centrală şi de Est şi reprezintă cea de-a şasea achiziţie din ultimii trei ani.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Polonezii de la Symfonia au achiziționat compania românească Softeh Plus