Lectură de un minut

05 Aug 2019 - Știri și Noutăți

Plata cu PET, extinsa de Carrefour in alte cinci locatii

Abonează-te pe  

Dupa ce Carrefour a lansat, in Bucuresti, programul pilot "Punem pret pe plastic", acesta se va extinde in alte cinci orase din Romania, noteaza wall-street.ro.

Campania presupune ca cine doreste dintre clienti sa poata aduce la magazin o sticla PET, primind in schimb legume sau fructe produse de fermieri romani.

"Initial, in Carrefour Baneasa, trebuia sa avem o saptamana acest program, insa, la cererea clientilor, l-am mai prelungit cu inca o saptamana (9-21 iulie). In cele doua saptamani am strans peste 25.000 de PET-uri si am dat la schimb 6 tone si jumatate de legume si fructe, cele mai cautate fiind vinetele, ardeii kapia si varza”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Felician Cardos, Manager Mediu Carrefour Romania.

Pe fondul acestei cererIi crescute, retailerul francez a decis sa continue acest program in inca cinci orase din Romania.

Programul propus de retailerul francez contine activitati concrete pentru reducerea, refolosirea si reciclarea plasticului si a altor deseuri. Potrivit reprezentantilor Carrefour, in 2018, romanii au reciclat aproape 200 de tone de plastic prin intermediul statiilor SIGUREC si au cumparat 20 de milioane de pungi biodegradabile.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Plata cu PET, extinsa de Carrefour in alte cinci locatii