Lectură de un minut

05 Aug 2019 - Știri și Noutăți

Plata cu PET, extinsa de Carrefour in alte cinci locatii

Dupa ce Carrefour a lansat, in Bucuresti, programul pilot "Punem pret pe plastic", acesta se va extinde in alte cinci orase din Romania, noteaza wall-street.ro.

Campania presupune ca cine doreste dintre clienti sa poata  aduce la magazin o sticla PET, primind in schimb legume sau fructe produse de fermieri romani. 

"Initial, in Carrefour Baneasa, trebuia sa avem o saptamana acest program, insa, la cererea clientilor, l-am mai prelungit cu inca o saptamana (9-21 iulie). In cele doua saptamani am strans peste 25.000 de PET-uri si am dat la schimb 6 tone si jumatate de legume si fructe, cele mai cautate fiind vinetele, ardeii kapia si varza”, a declarat, intr-un interviu acordat Wall-Street, Felician Cardos, Manager Mediu Carrefour Romania.

Pe fondul acestei cererIi crescute, retailerul francez a decis sa continue acest program in inca cinci orase din Romania.

Programul propus de retailerul francez contine activitati concrete pentru reducerea, refolosirea si reciclarea plasticului si a altor deseuri. Potrivit reprezentantilor Carrefour, in 2018, romanii au reciclat aproape 200 de tone de plastic prin intermediul statiilor SIGUREC si au cumparat 20 de milioane de pungi biodegradabile.

Citeste si:
Documentare despre sustenabilitate, risipa alimentară sau impactul industriei asupra mediului pe care trebuie să le vezi

 

 

Citeste si:
Alina Gamauf, noul director de resurse umane al Carrefour România
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Plata cu PET, extinsa de Carrefour in alte cinci locatii