Lectură de 2 minute

13 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Planuri de concedieri masive. Nestlé va reduce numărul de angajați

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Nestlé a prezentat planurile de concediere a peste 70 de angajați din SUA. Potrivit unui document depus la guvernul statului Ohio, aproximativ 77 de angajați din Solon, Ohio, își vor pierde locurile de muncă între decembrie și august anul viitor. 
 

Sursa foto: Nestle

„În timp ce ne pregătim pentru a ne servi cât mai bine consumatorii acum și în viitor, trebuie să fim în pas cu evoluția pieței și cu tendințele consumatorilor. Facem schimbări în unele dintre echipele noastre Solon, ceea ce, din păcate, duce la eliminarea anumitor posturi. Ne-am angajat să sprijinim toate persoanele afectate pe parcursul acestei tranziții. Solon continuă să fie un centru important pentru multe dintre afacerile noastre din SUA”, au răspuns reprezentanții companiei pentru Just Food.com.

SUA este cea mai mare piață a Nestlé în funcție de vânzările anuale. În 2022, compania a generat vânzări de 30,31 miliarde de franci elvețieni (33,73 miliarde de dolari) în această țară, în creștere cu 15,4% față de anul precedent (cu 10,4% mai mult atunci când este măsurat în dolari americani).

Potrivit celui mai recent raport anual al Nestlé, grupul elvețian are 55 de fabrici în SUA, care acoperă băuturi, produse lactate, înghețată, mâncăruri preparate, ajutoare pentru gătit, hrană pentru animale de companie și afacerile companiei în domeniul nutriției și al științei sănătății.

În luna mai, Nestlé a anunțat că va închide două unități din SUA care fac parte din afacerea Nestlé Health Science. Compania a declarat că dorește să "sporească eficiența".

Luna trecută, grupul a anunțat că va elimina 90 de locuri de muncă la o unitate din Elveția, deoarece se "realiniază" pentru a produce două mărci de alimente. De asemenea, Nestlé intenționează să închidă o unitate de producție de formule pentru sugari din Irlanda.

Cu toate acestea, până acum, în acest an, compania a investit în producție pe piețe precum Ungaria, Italia și Egipt.

În urmă cu trei săptămâni, Nestlé a raportat vânzări de 68,8 miliarde de franci elvețieni pentru primele nouă luni ale anului 2023, o scădere de 0,4% în termeni raportați, dar o creștere de 7,8% pe bază organică. RIG a fost negativ cu 0,6%, pe baza unor prețuri de 8,4%.

Citeste si:
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Planuri de concedieri masive. Nestlé va reduce numărul de angajați