Lectură de 2 minute

09 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Philip Morris cumpără producătorul de gumă cu nicotină Fertin Pharma

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Philip Morris International va cumpăra producătorul de gumă cu nicotină Fertin Pharma de la compania EQT pentru 690 de milioane de euro, a declarat producătorul de țigări, care își va construi portofoliul smoke-free, scrie ESM Magazine.

Produsele Fertin Pharma includ gume de mestecat, tablete și pulberi care sunt utilizate pentru aplicații farmaceutice și ajută oamenii să renunțe la fumatul dăunător.

Philip Morris a investit peste 8,1 miliarde de dolari (6,8 miliarde de euro) de-a lungul anilor pentru a dezvolta produse fără fum, domeniu de activitate despre care crede că „va înlocui într-o zi țigările”.

Compania planifică să genereze peste 50% din veniturile sale din produse fără fum și cel puțin 1 miliard de dolari din produse fără nicotină până în 2025.

Achiziționarea Fertin Pharma va fi un pas semnificativ înainte în calea noastră către livrarea unui viitor fără fum - îmbunătățirea portofoliului nostru smoke-free, în special în administrarea orală modernă și accelerarea producerii de materiale fără nicotină. Atât PMI, cât și Fertin împărtășesc un angajament față de inovații științifice, centrate pe consumatori pentru o viață mai bună și sunt încântat că am ajuns la acest acord", a declarat Jacek Olczak, director executiv al Philip Morris.

Compania se concentrează, de asemenea, pe produsul său de tutun încălzit IQOS, pe măsură ce oamenii se îndepărtează de produsele din tutun precum țigările. În 2020 au fost fabricate aproape trei miliarde de doze IQOS de înlocuire a nicotinei, care au ajuns la peste 3,2 milioane de persoane, a explicat și Fertin Pharma.

„PMI trece printr-o transformare inspiratoare ca o companie cu ambiția de a oferi un viitor fără fum, construind un portofoliu de produse dincolo de nicotină. În PMI am găsit un nou proprietar și partener care împărtășește viziunea noastră, care este dedicat științei și care îi va permite Fertin Pharma să accelereze și să crească în continuare", susține Peter Halling, CEO Fertin Pharma.

În 2020, Fertin Pharma, o companie privată cu peste 850 de angajați, care operează în Danemarca, Canada și India, a generat venituri nete de 150 de milioane de euro.

Citeste si:
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail
5 to go pregătește lansarea mai multor produse de snacking în retail

În 1997, Philip Morris International înființează o filială locală și demarează construcția unei fabrici în Otopeni. În prezent, Philip Morris România S.R.L. și Philip Morris Trading S.R.L. comercializează 40 de variante de produse și au aproximativ 800 de angajați în întreaga țară. Philip Morris are în portofoliu mărcile Marlboro, Parliament, Virginia Slims, Philip Morris, L&M, Chesterfield, IQOS și HEETS.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Philip Morris cumpără producătorul de gumă cu nicotină Fertin Pharma