Lectură de 2 minute

04 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Peste 83.000 de ambalaje colectate pentru reciclare în 2021 în magazinele Farmec și Gerovital

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Magazinele Farmec și Gerovital din România au colectat pentru reciclare de la clienți peste 83.000 de ambalaje în anul 2021, în cadrul campaniei de responsabilitate socială „Ai grijă de natură așa cum ai grijă de tine”.

Campania a fost lansată sub formă de program-pilot în 2020, în cinci magazine de brand Farmec și Gerovital din Cluj-Napoca, Târgu Mureș și Oradea și extinsă la începutul anului 2021 în peste 30 de unități din toată țara.

Pot fi returnate ambalaje pentru produsele Farmec, Gerovital, Aslavital, Nufăr, Triumf și alte mărci din portofoliu.

Cum se colectează ambalajele Farmec și Gerovital pentru reciclare

După ce ambalajele sunt aduse la punctele de colectare din magazinele de brand, acestea sunt ridicate de firmele de colectare și duse la stațiile de sortare, unde ambalajele care conțin urme de produs sunt spălate și tratate chimic. Mai departe, sticla este spartă în cioburi și separată pe culori, iar plasticul este topit și transformat în granule. Materialele reciclate sunt folosite pentru a produce noi ambalaje sau produse noi, din materie reciclată și reintroduse în economie.

La patru ambalaje din portofoliul Farmec aduse spre reciclare în magazine de brand din țară, consumatorii primesc un produs cadou. Pentru a putea fi reciclate, recipientele trebuie golite de conținut, clătite și curățate.

Reciclad`OR, împreună cu partenerii colectori și reciclatori, se asigură ca, la nivel național, toate deșeurile colectate în cadrul campaniei, să fie reciclate.

Farmec este una dintre cele mai mari și cu tradiție companii din România. Compania comercializează produsele din portofoliu în aproximativ 30 de țări. În martie 2021, rețeaua de magazine de brand deținute de Farmec cuprindea opt magazine Farmec, localizate în Cluj-Napoca, Arad, Brașov, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara, 22 magazine Gerovital, care se găsesc în București, Brașov, Constanța, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Ploiești, Suceava, Iași, Piatra Neamț, Galați, Oradea, Sibiu, Târgu Mureș și Râmnicu Vâlcea.

Citeste si:
Diana Enăchescu, antreprenoarea care a dat abonamentele medicale stomatologice pe un business cu haine second hand
Diana Enăchescu, antreprenoarea care a dat abonamentele medicale stomatologice pe un business cu haine second hand
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 83.000 de ambalaje colectate pentru reciclare în 2021 în magazinele Farmec și Gerovital