Lectură de 2 minute

29 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Peste 30 de tone de deșeuri au fost colectate din apele României într-o săptămână

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Peste 30 de tone de deșeuri, dintre care 23 de tone de plastic, au fost colectate în Săptămâna Apelor, organizată de Asociația Mai Mult Verde în cadrul programului Cu Apele Curate. În cei 3 ani de proiect, au fost colectate în total 220 de tone de deșeuri de pe malurile Dunării și ale afluenților săi.

Asociația Mai Mult Verde reușind, Administrația Națională Apele Române și asociații și grupuri de inițiativă locală, care au strâns mai bine de 1.100 de voluntari, au organizat 18 activități de ecologizare în perioada 14 martie – Ziua Internațională a Acțiunii pentru Râuri și 22 martie – Ziua Internațională a Apei, în localitățile din apropierea Dunării și pe râurile Siret, Bicaz, Someș, Jiu, Buzău, Olt și afluenții acestora.

Acțiunile de ecologizare și conștientizare s-au desfășurat în 6 localități de pe Dunăre din județele Brăila, Mehedinți, Teleorman, Giurgiu și Călărași, dar și în localitățile Adjud, Bicaz, Nicolae Bălcescu, Nehoiu, Tg. Jiu, Sf. Gheorghe și Brașov.

Programul Cu Apele Curate continuă în această primăvară cu evenimente comunitare și lansarea unui ghid de bune practici în gestionarea deșeurilor municipale pentru cele 12 județe riverane Dunării. Acestea vor fi distribuite în aproximativ 150 de localități dunărene.

Înscrie-te la conferința „Economie circulară în retailul local” pentru a afla cele mai noi informații despre sistemul de garanție-returnare și deșeurile electrice și electronice.

În paralel, în parteneriat cu Global Water Partnership România, Asociația Mai Mult Verde demarează un studiu privind cantitatea de microplastic transportată de Dunăre. În cadrul acestui studiu vor fi prelevate și analizate aluviunile de pe Dunăre cu scopul de a determina cantitatea de microplastic transportată de fluviu către Marea Neagră.

De asemenea, de-a lungul anului, vor fi create planuri personalizate de prevenire a deversărilor de deșeuri în fluviu și vor fi instalate două noi bariere plutitoare, pe lângă cele patru montate până acum. Tot anul acesta va fi amenajat un traseu ecoturistic pilot care va include infrastructură de informare și de colectare separată a deșeurilor, dar și de agrement.

Programul Cu Apele Curate este o inițiativă Mai Mult Verde susținută de Lidl România.

Citeste si:
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice  

Asociația MaiMultVerde implementează începând cu anul 2008 proiecte de protecția mediului. În cadrul acțiunilor organizate de MaiMultVerde, voluntarii au colectat peste 350 tone de plastic din zone naturale precum păduri, albii de râu sau trasee turistice.

Sursa foto: MaiMultVerde.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 30 de tone de deșeuri au fost colectate din apele României într-o săptămână