Lectură de un minut

09 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Peste 12.000 de încălțări Nike contrafăcute, reținute de inspectorii vamali, la Constanța

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud au reținut aproximativ 12.000 perechi încălțăminte sport pentru adulți și copii susceptibilă de a fi contrafăcută. 

Sursa foto: Biroul Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București

În data de 9 februarie 2024, inspectorii vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța Sud – Direcția Regională Vamală București au efectuat controlul fizic asupra mărfurilor aflate într-un container sosit din China, aparținând unei societăți comerciale cu sediul în Ucraina.

Ca urmare a controlului, inspectorii vamali au descoperit 12.088 bucăți perechi încălțăminte sport pentru adulți și copii susceptibilă de a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru marca NIKE. Valoarea totală a bunurilor, dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul de vânzare cu amănuntul al unui produs original, este de aproximativ 4.800.000 lei.

În conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operațiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reținut bunurile susceptibile de a fi contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Deși se pot vinde cu preţuri atractive, mărfurile contrafăcute prezintă riscuri care pun în pericol sănătatea și siguranța cetățenilor.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 12.000 de încălțări Nike contrafăcute, reținute de inspectorii vamali, la Constanța