Lectură de 2 minute

27 Oct 2022 - Știri și Noutăți

Peste 100 de meșteșugari vor fi prezenți la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri de la Iași

Viorela Pitulice

Abonează-te pe  

În perioada 3 – 6 noiembrie are loc, la Iași, Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri, eveniment organizat de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT) și la care sunt așteptați peste 100 de expozanți.

Sursa foto: Ministerul Antreprenoriatului și Turismului

Târgul este organizat de MAT prin intermediul Agenției pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului (AIMMAIPE Iași).

Evenimentul se desfășoară în incinta Atrium – Palas Mall, fiiind așteptați să participe 100 de expozanţi din toată ţara. Aceştia pot participa gratuit prin intermediul „Programului național pentru susținerea meșteșugurilor și artizanatului”.

Firmele mici şi mijlocii, precum şi meşteşugarii români sunt printre cele mai afectate entităţi economice de schimbările aduse Codului Fiscal, precum şi de costurile tot mai ridicate la energie electrică, combustibil şi gaze.

În aceste condiţii, meşteşugarii şi artizanii români sunt sprijiniţi să rămână pe piaţă şi să ducă mai departe meserii tot mai puţin atractive pentru noile generaţii.

Participare gratuită la târg

MAT le asigură expozanților participarea gratuită în cadrul evenimentului organizat la Iași şi le oferă o sumă forfetară de 2.500 de lei pentru decontarea cheltuielilor pentru cazare și transportul beneficiarilor și produselor acestora la eveniment.

Pentru a obține acești bani, meşteşugarii români trebuie să se înscrie pe site-ul programelor pentru IMM-uri pentru participarea la târg. Data limită pentru înscrieri este 29 octombrie 2022, ora 20.00.

Participanţii trebuie să depună cererea de decontare tot prin intermediul aplicaţiei în cel mult 10 zile lucrătoare de la data închiderii târgului. De asemeneea, trebuie să fie prezenţi la eveniment pe toată durata acestuia.

Citeste si:
Târg cu produse tradiționale românești, în curtea Ministerului Agriculturii, în acest weekend
Târg cu produse tradiționale românești, în curtea Ministerului Agriculturii, în acest weekend

Târgul de la Iași se adresează întreprinderilor mici şi mijlocii, societăţilor cooperative, inclusiv a societăţilor cooperative meşteşugăreşti mixte, persoanelor fizice autorizate care desfăşoară activităţi economice în mod independent, întreprinderilor individuale, întreprinderilor familiale, precum şi asociaţiilor sau fundaţiilor.

Participanții trebuie să aibă ca obiect de activitate producerea şi comercializarea produselor care păstrează specificul execuţiei manuale şi artizanale, prestarea serviciilor care presupun un număr mare de operaţii executate manual sau au ca scop promovarea meşteşugurilor, a meseriilor, a produselor şi a serviciilor cu specific traditional.

O altă cerință este să fie înregistraţi şi să îşi desfăşoare activitatea pe teritoriul României.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Peste 100 de meșteșugari vor fi prezenți la Târgul Național pentru Artizanat și Meșteșuguri de la Iași