Lectură de 2 minute

28 Nov 2023 - Știri și Noutăți

Perioadă aglomerată pentru curieri: aplicația Cargus Mobile a depășit un milion de descărcări de la lansare

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Aplicația Cargus Mobile a atins un nou record al gradului de interes pe piața de curierat: peste un milion de descărcări de la lansare și până în prezent, fiind una dintre cele mai utilizate aplicații din România.
 

Sursa foto: Cargus

Lansată în noiembrie 2021, aplicația Cargus Mobile le permite utilizatorilor să urmărească statusul coletelor, să le direcționeze către cel mai apropiat punct din rețeaua de peste 3.000 de locații Cargus SHIP & GO, să le plătească înainte sau în momentul preluării, dar și să returneze ușor și rapid coletele cumpărate. Mai mult, aplicația Cargus Mobile este un instrument util și pentru utilizatorii ocazionali care trimit colete, pentru că răspunde nevoii de digitalizare a acestora, prezentând o ofertă simplificată, fără să fie nevoie de AWB în format fizic. Astfel, procentul de colete trimise prin aplicația mobilă este de aproximativ 40% din totalul de expedieri.

Aceste beneficii fac din Cargus Mobile App un instrument foarte apreciat de tot mai mulți clienți. De exemplu, în luna octombrie, peste 86.000 de utilizatori au accesat aplicația cel puțin odată, cu 12% mai mulți față de luna anterioară. Mai mult, rata de accesare a aplicației este influențată și de creșterea volumelor din e-Commerce, astfel că, în perioada 10-17 noiembrie - vârful campaniilor de Black Friday - numărul de descărcări ale aplicației Cargus a crescut cu 60%, față de săptămâna de dinainte. Evoluția se va păstra pe toată perioada sezonului de cumpărături.

În cei doi ani de la lansare, profilul utilizatorilor Cargus Mobile s-a diversificat. Dacă în primele luni, majoritatea utilizatorilor erau din București, în prezent nivelul de interes pentru aplicație s-a echilibrat. Astfel, în topul orașelor se află: București, cu 22% din utilizatori, Cluj, Timișoara, Iași și Brașov.

Cu o experiență de peste 30 de ani, Cargus este o companie de curierat de pe piața din România. În prezent, compania are peste 3.000 de angajați și colaboratori, oferă o gamă largă de servicii de curierat: livrare door-to-door, dar și out of home, prin rețeaua națională SHIP & GO, care oferă clienților posibilitatea de a ridica sau trimite colete din peste 3.000 de puncte din întreaga țară, puncte partenere sau lockere. Cargus deține 5 centre naționale de sortare și procesează peste 50 de milioane de colete pe an. De la începutul anului 2019, Cargus face parte din Fondul de Investiții Mid Europa Partners, unul dintre cei mai activi investitori din România.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Perioadă aglomerată pentru curieri: aplicația Cargus Mobile a depășit un milion de descărcări de la lansare