Lectură de 3 minute

22 Mai 2024 - Știri și Noutăți

PepsiCo România achiziționează primul autocamion electric de la Volvo Trucks

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PepsiCo anunță achiziția primului său autocamion electric, modelul Volvo FM Electric 4x2, care va contribui la aprovizionarea cu materii prime și cartofi a fabricii de snacks din Popești-Leordeni.

Sursa foto: PepsiCo

Alegerea modelului Volvo FM Electric 4x2 reflectă nu doar obiectivele noastre de eficiență, ci și determinarea noastră de a adopta tehnologii avansate pentru un viitor mai sustenabil. În plus, este un pas important care ne va ajuta să testăm și să facem progrese semnificative în găsirea unor metode mai sustenabile de transport în cadrul operațiunilor noastre locale.

Daniel Drăgușin, Supply Chain Director, PepsiCo România

Modelul Volvo FM Electric 4x2 are o capacitate totală instalată de 540 kWh (6 module de baterii de 90kWh fiecare) și poate susține o autonomie în sarcină (40 tone) de până la 300 km per ciclu de încărcare. Cel mai nou autocamion al PepsiCo va fi încărcat la stațiile proprii ale companiei din fabrica din Popești Leordeni, unde anul trecut au fost instalate stații cu "capacitate de încărcare rapidă" pentru vehicule grele.

Volvo FM este un model electric care combină perfect eficiența energetică și versatilitatea pentru o multitudine de aplicații de transport. Versatilitatea vine de la cabina FM HighSleeper, spațioasă dar și adaptată pentru traficul urban, de la încărcarea bateriilor în sistem dual, cu specificații foarte performante – 250kWh sub curent continuu (DC) și 43kWh sub curent alternativ (AC), și din greutatea proprie echilibrată a tractorului, care permite o sarcină utilă pentru ansamblul de transport în plaja 22-24 tone, în conformitate cu cerințele din piața de transport.

“Autocamioanele noastre electrice sunt esențiale pentru atingerea obiectivelor de reducere a emisiilor la nivel de grup: 50% până în 2030 și 100% până în 2040. Ele nu doar că ajută la decarbonizare, dar oferă și eficiență energetică, folosesc energie regenerabilă și funcționează silențios, ceea ce le face ideale pentru utilizarea urbană și pe timp de noapte”, a declarat Per Forsberg, Director General Volvo România.

La sfârșitul anului 2023, flota PepsiCo România a ajuns la 80% vehicule hibride. Pe baza datelor și recomandărilor furnizate de producătorul auto ales pentru achiziția respectivă, PepsiCo estimează o reducere de 15% a emisiilor de CO2 în 2023 față de 2022 și o scădere de 46% față de 2015. În plus, în primăvara acestui an compania a anunțat o investiție de 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 de panouri fotovoltaice la cele trei fabrici din România, care înseamnă o reducere anuală a emisiilor de gaze cu efect de seră (GES) cu aproximativ 500 de tone.

Citeste si:
Lupta dintre PepsiCo și Carrefour continuă: retailerul refuză să vândă sucuri în magazinele din alte 3 țări
Lupta dintre PepsiCo și Carrefour continuă: retailerul refuză să vândă sucuri în magazinele din alte 3 țări

Produsele PepsiCo sunt savurate de consumatori din peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume, de un miliard de ori pe zi. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste 91 de miliarde dolari în 2023, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi savuroase, incluzând numeroase branduri iconice ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail. 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo România achiziționează primul autocamion electric de la Volvo Trucks