Lectură de 2 minute

11 Oct 2023 - Știri și Noutăți

PepsiCo dublează capacitatea de producție a fabricii din Popești Leordeni cu o investiție de 100 de milioane de dolari

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță dublarea capacității de producție a fabricii din Popești-Leordeni și transformarea acesteia într-un centru de producție și distribuție de talie europeană.

Sursa foto: PepsiCO

Investiția de 100 de milioane de dolari, anunțată anul trecut și planificată să fie finalizată în 2024, a fost esențială pentru atingerea acestui obiectiv ambițios. Aceasta a inclus adăugarea a trei linii de producție operaționale și construirea unui nou depozit automat. De asemenea, au fost implementate îmbunătățiri semnificative în automatizare și a fost elaborat un nou plan de dezvoltare pentru fabrica de snacks PepsiCo.

Fabrica din Popești-Leordeni are în prezent o capacitate de producție anuală de 39.000 de tone și deservește 17 țări: România, Bulgaria, Moldova, Grecia, Cipru, Albania, Muntenegru, Serbia, Croația, Slovenia, Bosnia și Herțegovina, Ungaria, Ucraina, Kosovo, Macedonia de Nord, Cehia și Slovacia.

Odată cu instalarea noilor linii de producție, PepsiCo Romania a localizat aproape în întregime portofoliul său de produse pentru piața românească (Lay's, Star, Doritos), în proporție de peste 95%.

În ceea ce privește depozitul automatizat, acesta va fi inaugurat în prima jumătate a anului viitor. Acesta va fi echipat un autopaletizator care va asigura automatizarea completă a legăturii dintre liniile de producție și depozit, optimizând astfel eficiența. Investiția în noul depozit automatizat face parte din eforturile PepsiCo de atingere a obiectivelor pe termen lung din cadrul agendei pep+, având ca scop eliminarea imediată a peste 200 de tone de emisii directe de gaze cu efect de seră generate prin transferurile între depozite.

Produsele PepsiCo sunt consumate în peste 200 de țări și teritorii din întreaga lume. PepsiCo a generat o cifră de afaceri de peste de miliarde dolari în 2022, adusă de un portofoliu de alimente și băuturi care include Lay’s, Doritos, Cheetos, Gatorade Pepsi-Cola, Mountain Dew, Quaker și SodaStream. Portofoliul PepsiCo este alcătuit dintr-o gamă variată de produse alimentare și băuturi, incluzând numeroase branduri ce generează fiecare, anual, peste 1 miliard de dolari în vânzări de retail.

PepsiCo își desfășoară activitatea în România de peste 30 de ani. În ultimii 10 ani, PepsiCo a investit direct 320 de milioane de dolari în România, consolidându-și rolul de hub regional de producție și distribuție.

Citeste si:
Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România
Indra Mihăilă, PepsiCo: Circa 95% din necesarul materiei prime provine din România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PepsiCo dublează capacitatea de producție a fabricii din Popești Leordeni cu o investiție de 100 de milioane de dolari