Lectură de 2 minute

23 Oct 2019 - Știri și Noutăți

Pentru al treilea an consecutiv, Jysk Romania a facut o actiune de plantare

Abonează-te pe  

Proiectul de responsabilitate sociala pe care JYSK il dedica unei cauze de mediu, „Plantam fapte bune in Romania” a deschis sezonul impaduririlor de toamna prin actiunea organizata la Rosia Montana.

Padurea JYSK se extinde anul acesta cu 26.000 de puieti de molid si larice. Acestia au fost plantati la Rosia Montana, in Abrud (judetul Alba), Vidra si Campeni (judetul Cluj). Primii 600 de puieti au fost plantati sambata, 19 octombrie, in cadrul unui eveniment organizat pentru voluntarii JYSK – angajati, clienti, invitati si prieteni. Diferenta de puieti va fi plantata cu ajutorul zilierilor, in perioada imediat urmatoare.

Terenurile, insumeaza 6,5 hectare si sunt incluse in fond forestier si sunt administrate de Ocolul Silvic Abrud RA - unul dintre cele mai mari ocoale private din tara.
Suntem bucurosi ca JYSK Romania a continuat traditia faptelor bune, fiind partener oficial al actiunilor noastre pentru al treilea an consecutiv. Schimbarea locatiei, dupa ce doi ani am plantat in judetul Dambovita, a fost o decizie inteleapta si din cauza secetei care afecteaza anul acesta zonele de campie. Am plantat la Rosia Montana, un loc plin de incarcatura emotionala, nu doar pentru cei prezenti, ci pentru toti romanii in general", a declarat Marin Toma, presedintele Asociatiei EcoAssist, reprezentantul legal al initiativei nationale de voluntariat „Plantam fapte bune in Romania”.
Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria a completat: “Fiecare dintre noi are puterea si datoria de a face un bine pentru planeta pe care traim, pentru noi si pentru generatiile viitoare. Venim cu drag la actiunile de impadurire alaturi de partenerii nostri de la Plantam fapte bune in Romania, atat pentru satisfactia de a face o fapta buna si de a vedea cum, din munca noastra, se naste o padure, cat si pentru placerea de a face ceva diferit alaturi de colegi. Ma bucur ca foarte multi colegi din JYSK, atat din orasele din zona, cat si din Bucuresti, au venit ca voluntari la plantare. Niciunul dintre noi nu mai fusese in Rosia Montana si am ramas impresionati de frumusetea zonei si de felul prietenos in care toti cei de aici ne-au primit. Asteptam cu nerabdare sa vedem cum creste padurea de molizi pe care am plantat-o”.
In primii doi ani de colaborare au fost plantati 30.000 de puieti la Sotanga, in judetul Dambovita, unde toamna aceasta „Plantam fapte bune in Romania” va completa suprafata plantata in 2017. Dupa actiunile din aceasta toamna, JYSK isi va dubla numarul de puieti plantati.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pentru al treilea an consecutiv, Jysk Romania a facut o actiune de plantare