Lectură de 5 minute

17 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Penny va angaja 5.000 de persoane până în 2029 odată cu extinderea rețelei și vrea să își tripleze cifra de afaceri în următorii șapte ani

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Discounterul Penny vrea să deschidă 35 de magazine în 2022, îÈ™i propune să ajungă la o reÈ›ea de 600 de unități în România È™i va deschide alte două depozite în È›ară: unul în BucureÈ™ti È™i altul în zona Banatului, până în 2029. Peste 5.000 de posturi vor fi disponibile odată cu extinderea reÈ›elei È™i alte 25.000 de posturi sunt disponibile în acest moment în cinci țări în care operează, inclusiv România. În plus, retailerul vrea să îÈ™i tripleze cifra de afaceri în următorii È™apte ani, de la 4,7 milioane de lei în 2020 la peste 14 milioane de lei în 2029.

,,Am dublat numărul de magazine È™i numărul de centre logistice. În ultimii È™apte ani aproape am triplat cifra de afaceri înregistrând o creÈ™tere constantă anuală de două cifre. Ne aflăm pe o traiectorie de creÈ™tere, lucru care ne dă un puternic imbold de a ne extinde È™i de a ne dezvolta È™i mai mult în următorii ani. Cred că putem realiza încă o dublare a reÈ›elei È™i încă o triplare a cifrei de afaceri în următorii È™apte ani'', a spus Daniel Gross, CEO PENNY România, în cadrul conferinÈ›ei PENNY la zi #5 – 4 depozite È™i 300 de magazine în 2021 din platforma IC Events.

Retailerul a înregistrat o creÈ™tere a vânzărilor de 11 procente ajungând la 5,5 miliarde de euro È™i au angajat peste 1.500 de persoane în 2020, a spus Michael Jaeger, membru al Consiliului REWE International.

În acest moment, discounterul are aproximativ 25.000 de posturi libere în 5 țări în care operează, printre care È™i România.

,,În ciuda incertitudinii economice, programul nostru de investiÈ›ii a fost implementat È™i am investit în expansiune, în modernizarea magazinelor È™i am reconstruit multe locaÈ›ii. ReÈ›eaua noastră internaÈ›ională de sucursale s-a extins acum la aproximativ 1.600 de locaÈ›ii. Am reuÈ™it să creÈ™tem vânzările cu 11%, până la 5,5 miliarde de euro în 2020. Am luat aproape 1.500 de angajaÈ›i suplimentari. România este o piață foarte importantă pentru noi. Acest lucru se reflectă È™i în volumul investiÈ›iilor din ultimii ani cu două miliarde de lei. Cu o creÈ™tere a vânzărilor de aproape 20%, Penny România va continua să fie liderul de creÈ™tere al Penny InternaÈ›ional în 2020. Investim aproximativ 100 de milioane de euro în România în acest an. Până în 2029, vom investi, în total, peste un miliard de euro în È›ară'', a mai spus Michael Jaeger.

Penny a deschis un depozit în FiliaÈ™i

Penny a deschis un depozit standardizat la FiliaÈ™i, în judeÈ›ul Dolj, în urma unei investiÈ›ii de 26 milioane euro. Depozitul are o suprafață de 23.000 de metri pătraÈ›i È™i o înălÈ›ime de 13,7 metri, o zonă extinsă pentru recepÈ›ie È™i expediere cu o înălÈ›ime de 6,5 metri È™i un spaÈ›iu cu temperatură controlată de 8.600 metri pătraÈ›i.

Depozitul are prevăzute peste 1.200 de panouri fotovoltaice cu o putere instalată de 650kWp, staÈ›ii de încărcare a maÈ™inilor electrice È™i un sistem centralizat de monitorizare a consumului termic È™i electric integrat în sistemul central din Viena. Totodată, acesta deserveÈ™te aproximativ 50 de magazine, ceea ce înseamnă livrări mai rapide È™i emisii de CO2 mai reduse.

Citeste si:
Penny bate palma cu Tazz pentru livrări rapide la domiciliu
Penny bate palma cu Tazz pentru livrări rapide la domiciliu

,,Depozitul are zone cu diferite temperaturi: pentru fructe uscate 19 grade, lactate È™i mezeluri 4 grade, congelate -24 de grade È™i legume È™i fructe 12 grade. Transportăm zilnic între 1.200 È™i 1.500 de paleÈ›i de marfă pentru cele 49 de magazine Penny arondate depozitului. Avem 33 de rampe de recepÈ›ie È™i 34 de rampe expediÈ›ie È™i 130 de colegi care lucrează în depozit.

AngajaÈ›ii au bonusuri de performanță, asigurare de viață, zile de concediu de odihnă în plus față de maximul legal, bonuri de masă, vouchere pentru rechizite pentru copii, vouchere pentru scutece pentru nou-născuÈ›i, oferte personalizate la card bancar È™i timp liber suplimentar pentru evenimente speciale'', a specificat Klaus Sattler, manager de logistică al depozitul din FiliaÈ™i.

Penny va extinde depozitul din Bacău

Penny are patru depozite în România în: ȘtefăneÈ™tii de Jos, Bacău, Turda È™i FiliaÈ™i. În 2022, discounter-ul va demara procesul de licitaÈ›ie pentru extinderea depozitului din Bacău cu încă 7.500 de metri pătraÈ›i pentru produse uscate.

,,În total avem peste 84.000 metri pătraÈ›i utili de depozitare unde pot fi depozitaÈ›i 100.000 de paleÈ›i zilnic. Avem 125 de camioane care transportă marfa către cele 300 de magazine Penny, adică 5.700 de paleÈ›i zilnici cu marfă. Anul acesta am testat o maÈ™ină autonomă de comisionare È™i transport paleÈ›i din Bacău'', a adăugat Klaus Sattler.

Penny România, o reÈ›ea de peste 300 de magazine

Discounterul È™i-a continuat planul de expansiune în România, unde în perioada noiembrie – decembrie a deschis 13 magazine în judeÈ›ele Suceava, Satu Mare, BraÈ™ov È™i Gorj. Astfel, în 2021, Penny a ajuns la 301 de magazine. În plus, în 2021 au fost remodalte 100 de magazine Penny existente.

,,Anul acesta am remodelat 100 de magazine, iar pentru viitor vrem să remodelăm încă 84 de magazine.Toate aceste deschideri È™i remodelări, inclusiv terenuri È™i acest depozit au avut în 2021 un buget aprobat de peste 100 de milioane de euro. În 2022, vom continua să ne extindem È™i să creÈ™tem numărul de magazine.

Anul viitor vom finaliza procesul de proiectare È™i de obÈ›inere a autorizaÈ›iei de extindere a depozitului din Bacău, astfel încât să începem lucrările în ianuarie 2023, cel târziu. Vom demara È™i lucrările premergătoare proiectării depozitului cu numărul 5, depozitul din BucureÈ™ti. În plus, anul viitor vom realiza două magazine cu faÈ›ade diferite față de ce avem acum, dar în interior nu modificăm nimic'', a spus Traian Despa, manager construcÈ›ii Penny România.

Penny este conceptul grupului german REWE È™i unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piaÈ›a locală în anul 2005. În prezent, reÈ›eaua Penny în România este alcătuită din 301 magazine la nivel naÈ›ional È™i o echipă formată din peste 5.500 de angajaÈ›i.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri È™i Noutăți /  Penny va angaja 5.000 de persoane până în 2029 odată cu extinderea reÈ›elei È™i vrea să își tripleze cifra de afaceri în următorii È™apte ani