Lectură de 2 minute

30 Mai 2024 - Știri și Noutăți

PENNY România și Habitat for Humanity inaugurează cantina BufKids

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PENNY România, în colaborare cu Habitat for Humanity România și Asociația Hercules, inaugurează Cantina BufKids, un proiect ce își propune să ofere zilnic o masă caldă celor 50 de copii beneficiari ai Centrului de zi din Buftea. Această inițiativă sprijină eforturile de combatere a sărăciei și promovează accesul la educație prin nutriție adecvată.

Sursa foto: PENNY

Cantina BufKids, parte a Centrului de zi din Buftea dezvoltat de Habitat for Humanity România, este concepută pentru a asigura fiecărui copil al centrului o masă plină de nutrienți care să-i susțină performanța școlară. PENNY România, ca partener principal al proiectului, își continuă astfel angajamentul de a susține comunitățile locale și de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății.

Astfel, Habitat for Humanity România, susținut de PENNY România, a răspuns și acestei nevoi prin construirea unei cantine cu bucătărie proprie, care poartă numele dat de copii – BufKids. Prima masă în noua cantină a fost pregătită de chef Nicolai Tand, ambasador PENNY România, alături de 15 copii ai centrului.

Construirea cantinei s-a realizat așa cum se realizează toate proiectele Habitat for Humanity – cu ajutorul voluntarilor din companiile care au oferit și sprijin financiar. Pe toată perioada în care s-a dezvoltat proiectul, 20 de echipe, un total de 523 de voluntari, au contribuit la proiect cu 3138 de ore de lucru.
PENNY continuă să susțină proiectele comunitare și să promoveze un stil de viață sănătos, contribuind activ la îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale. Cantina BufKids este un exemplu concret al modului în care parteneriatele strânse și angajamentele sociale pot transforma viețile și pot oferi perspective mai bune pentru generațiile viitoare.

Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la zero sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. Habitat for Humanity România lucrează pentru o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent. Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor și a construit sau reabilitat peste 5.100 de locuințe. La proiectele organizației au fost mobilizați peste 43.000 de voluntari români și străini care au muncit pe șantierele din țară.

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 379 de magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din 7.300 de angajați.

Citeste si:
Rewe, compania care deține Penny în România, a deschis cel mai mare magazin inteligent din Europa
Rewe, compania care deține Penny în România, a deschis cel mai mare magazin inteligent din Europa
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  PENNY România și Habitat for Humanity inaugurează cantina BufKids