Lectură de 2 minute

16 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Penny România înregistrează cea mai mare creștere a cifrei de afaceri din grupul REWE pentru al al 9-lea an consecutiv

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

PENNY România a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 8,32 miliarde de lei, reprezentând un avans de 16% față de anul anterior. Compania a investit peste 634 milioane de lei, echivalentul a peste 130 milioane de euro, în extinderea și modernizarea rețelei sale, precum și în extinderea centrului logistic din Bacău.

Sursa foto: Penny

Sursa foto: Penny

Planurile PENNY de expansiune rămân ambițioase, vizând investiții de 1 miliard de euro până în 2030, cu scopul de a extinde rețeaua și de a dezvolta competențele logistice. Pentru 2024, sunt planificate între 35 si 40 deschideri de noi magazine pentru a ajunge și mai aproape de consumatorii români, precum și construirea unui nou centru logistic lângă București.

În 2023, PENNY România a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8,32 miliarde de lei, marcând un avans de 16% comparativ cu anul anterior. Până la sfârșitul anului, PENNY a ajuns să opereze 376 de magazine și 4 centre logistice. Este al 9-lea an consecutiv în care PENNY România a avut cea mai mare creștere a cifrei de afaceri în rândul entităților de retail alimentar din grupul REWE.

În 2023, echipa PENNY a crescut la peste 7.300 de membri. Compania a majorat venitul minim net cu 14,59% față de anul precedent, inclusiv cu beneficii extinse, consolidând reputația PENNY ca un Angajator de Top pentru al treilea an consecutiv.

De asemenea, anul 2023 a marcat progrese semnificative în digitalizarea serviciilor PENNY România, optimizând experiența de cumpărături prin tehnologii moderne. De asemenea, compania și-a extins serviciile de livrare la domiciliu prin parteneriatele cu Glovo și Bringo pentru a oferi o selecție variată de produse direct la ușile clienților. În martie 2024, PENNY a inițiat colaborarea Tazz, extinzând astfel opțiunile de livrare disponibile pentru români.

PENNY este conceptul de succes al grupului german REWE și unul dintre cei mai activi retaileri din România, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua PENNY în România este alcătuită din 378 magazine la nivel național și o echipă dedicată formată din peste 7.300 de angajați.

Citeste si:
Bonapp bate palma cu Penny și se extinde în toate județele țării, până la final de an
Bonapp bate palma cu Penny și se extinde în toate județele țării, până la final de an

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Penny România înregistrează cea mai mare creștere a cifrei de afaceri din grupul REWE pentru al al 9-lea an consecutiv