Lectură de 2 minute

14 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Pehart, investiții de 8 milioane de euro în portofoliul de produse marca Sovio 

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

SOVIO, cea mai nouă marcă a Pehart Grup lansată la finalul anului trecut, divizia de produse Away from Home (AfH – pentru utilizarea în afara casei) destinată segmentului B2B, este o soluție sustenabilă, direcție în care compania a investit peste 8 milioane de euro. 

 

Sursa foto: Pehart

Parte a portofoliului Pehart Grup, cele 18 tipuri de produse reunite sub marca AfH SOVIO (role de hârtie de mari dimensiuni destinate consumatorilor din zona economică, role de prosop de hârtie cu derulare centrală, role din hârtie pentru zona medicală, cabinete cosmetice, șervețele pentru restaurante etc) au aceleași standarde ridicate de sustenabilitate precum celelalte mărci ale producătorului român (populara Pufina, Altessa și Alint) inclusiv în ceea ce privește procesul de producție.

Mașinile pe care se fabrică hârtia tissue, materia primă pentru produse, au trecut printr-un proces de retehnologizare în ultimii doi ani pentru a le crește eficiența energetică. Astfel, compania care deține cea mai veche fabrică de hârtie din România, la Sebeș, dar și o facilitate de producție la Cluj a reușit să își diversifice portofoliul de produse și totodată să aibă un consum optimizat de energie. La nivelul fiecărei mașini s-a reușit o scădere a consumului de energie cu 20%, în timp ce la nivelul întregii companii procentul atinge 10%.

Destinate unui număr semnificativ de industrii – de la HoReCa, alimentație și retail, la Sănătate, Învățământ, saloane de înfrumusețare, industria petrolieră, instituții publice sau birouri – produsele SOVIO sunt fabricate din celuloză achiziționată din păduri gestionate responsabil, pe baza unor practici ecologice.

Compania care deține cea mai veche fabrică de hârtie din România, cu o istorie de 187 de ani, Pehart Grup este prezentă pe 18 piețe europene. Cât privește piața internă, cu o producție de 100.000 de tone de hârtie tissue și o capacitate de procesare a produselor finite care se ridică la peste 75.000 tone, Pehart Grup asigură jumătate din necesarul de produse din hârtie de pe piața națională în fabricile din Petrești-Sebeș și Dej. 35% din totalul producției este în acest moment exportată, iar restul este comercializat în țară.

Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint, Altessa și SOVIO, divizia de produse AfH, fac parte din portofoliul Pehart Grup. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriașe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pehart, investiții de 8 milioane de euro în portofoliul de produse marca Sovio