Lectură de 2 minute

25 Jul 2023 - Știri și Noutăți

Pe ce piețe noi se va extinde brandul Pufina, hârtia igienică produsă în România

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Pehart Grup, una dintre cele mai mari companii producătoare de hârtie tissue din sud-estul Europei intră pe noi piețe europene cu produsele finite comercializate atât sub brandurile proprii, cât și cele private label (mărcile proprii ale retailerilor). Compania intenționează să intre anul acesta pe piețele din Ungaria, Croația, Macedonia și Muntenegru.

Sursa foto: Pehart Group

Cea mai veche fabrică de hârtie din România produce anual în cele două fabrici ale sale de la Petrești și Dej 100.000 tone de hârtie tissue și procesează produse finite de peste 75.000 tone.

35% din totalul producției merge în acest moment la export. Iar dacă până acum hârtia de uz industrial era cea care constituia cea mai mare parte a exporturilor, compania din România își dorește să intre pe rafturile magazinelor din cât mai multe țări europene cu produsele sale finite.

Serbia, Albania, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Republica Moldova, Austria și Germania sunt țările în care Pehart Grup comercializează produse din cele mai populare braduri ale sale, Pufina și Alint, iar anul acesta compania intenționează să intre pe piețele din Ungaria, Croația, Macedonia și Muntenegru.

Serbia este țara în care compania exportă cele mai multe produse de brand - Pufina și Alint - din producția de produse finite a Pehart Grup (hârtie igienică, prosoape de hârtie, șervețele de masă și faciale etc). Iar dacă pe piața națională Pufina este unul dintre cele mai de succes branduri românești, care a reușit să se impună ca un produs premium în cei aproape 20 de ani de existență, acesta înregistrează favorabilitate și în țările europene unde este exportat.

De asemenea, compania investește anul acesta peste 20 milioane de euro atât în eficientizarea energetică a liniilor de producție, cât și în diversificarea portofoliului de produse și creșterea capacității de export.

Anul trecut, compania a lansat 3 noi sortimente de hârtie igienică umedă sub brandul Pufina și își dorește să intre în acest an pe piața produselor AfH (Away From Home). Aproximativ un sfert din valoarea totală a investițiilor din 2023 va fi orietată spre noua linie de conversie pentru produsele de tip AfH.

Cu o tradiție de 186 de ani, Pehart Grup este unul dintre cei mai mari producători de hârtie din Europa de Sud-Est. Compania care a pornit ca o afacere antreprenorială este prezentă cu produsele sale de uz casnic și uz industrial în 18 țări din centrul, estul și sudul Europei (Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Croația, Slovenia, Serbia, Bosnia, Herțegovina, Muntenegru, Bulgaria, Macedonia, Ucraina, Grecia, Cipru, Israel, Rep. Moldova, Germania). Pufina, unul dintre cele mai populare branduri de hârtie tissue, Alint și Altessa fac parte din portofoliul Pehart Grup. De asemenea, compania produce jumbo rolls, role uriașe de hârtie, folosite în procesul de converting în produse de hârtie pentru uz casnic și uz industrial.

Citeste si:
SAMEDAY se extinde cu până la 8.500 de puncte de livrare 
SAMEDAY se extinde cu până la 8.500 de puncte de livrare 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pe ce piețe noi se va extinde brandul Pufina, hârtia igienică produsă în România