Lectură de 2 minute

03 Aug 2021 - Știri și Noutăți

Payten achiziționează majoritatea acțiunilor din ContentSpeed

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Payten, parte a ASEE Group (Asseco Group), unul dintre cei mai importanți jucători în soluții de plată, își continuă extinderea și face o nouă investiție strategică în eCommerce printr-un parteneriat cu unul dintre jucătorii locali în servicii și soluții software dedicate comerțului electronic, ContentSpeed.

În calitate de acționari majoritari, Payten și ContentSpeed vor accelera dezvoltarea soluțiilor existente, dar și noi servicii dedicate comercianților online din România și Spațiul Economic European. ContentSpeed, agenție înființată în 2003, a obținut în 2020 o creștere de 54% YOY a veniturilor.

„Încă de la înființarea companiei am avut viziunea că eCommerce-ul va deveni un factor important în scalarea și pregătirea afacerilor din România pentru viitor. Acest parteneriat vine ca o confirmare a eforturilor și rezultatelor companiei din ultimele două decenii. Dat fiind faptul că facem parte din Grupul Payten, misiunea noastră se va ușura prin accelerarea extinderii la nivel regional, ajutând jucătorii locali să își dezvolte afacerile internaționale și brandurile externe să intre în piața românească în plină expansiune”, a afirmat Radu Vîlceanu, CEO & founder ContentSpeed.

Prin această achiziție, Payten își propune să continue strategia de dezvolare și diversificare a ofertei de servicii și soluții premium pentru clienți.

ContentSpeed este o agenție care creează magazine online. Astfel, atât branduri de renume, cât și start-up-uri, au ales platforma de eCommerce ca infrastructură pentru canalul lor de vânzare online.

Portofoliul de clienți este format din retaileri tradiționali B2C, producători și companii de distribuție B2B din diferite industrii: FMCG, IT&C, produse cosmetice, fashion, bijuterii, pharma, librării și edituri, casă și grădină etc. În fiecare dintre aceste verticale, compania are și funcționalități și know-how bogat care permit dezvoltarea și implementarea de soluții tehnice specifice fiecărei industrii.

Serviciile au fost validate de lideri din fiecare domeniu de expertiză, precum: Sephora, Romstal, Chicco, Fuchs, Cellini, Teilor, Herlitz-Pelikan, Professional PharmaLine, Remedium Farm, Duc Farm, MedLife, Wuerth Romania, Teraplast SA, Amigo & Intercost, Elan Trio, Nova Pan, Caparol, Nexxon, Hochland etc.

Citeste si:
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Analiză MerchantPro| Piața de eCommerce crește lent, dar sigur: cele mai active domenii din primul trimestru
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Payten achiziționează majoritatea acțiunilor din ContentSpeed