Echipa de control a sancționat operatorul economic, urmare a celor constatate, cu:
-
amenzi contravenționale în valoare de 20.000 lei
-
măsuri complementare constând în:
-
oprirea definitivă de la comercializare și retragerea din circuitul consumului uman a unor produse alimentare neconforme, în valoare totală de 3.700 Lei
-
oprirea temporară a prestării servicilor operatorului economic până la remedierea deficiențelor.
Ce nereguli au fost constatate
Abaterile înregistrate de comisarii CRPC București-Ilfov au fost:
-
utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate, cu grad mare de uzură, rugină și acumulări de lichide
-
utilizarea unor grătare de expunere neigienizate corespunzător, prezentând pericolul contaminării produselor expuse pe aceste dispozitive spre comercializare.
Citeste si:Colectă de haine în Promenada Mall pentru Electric Castle: ce articole pot fi donate și în ce vor fi transformate
”Nu m-aș fi gândit niciodată că secretele patiseriei franțuzești sunt mucegaiul, rugina și, în general, lipsa de igienă. Dacă la dimensiunea acestui operator economic așteptările sunt foarte mari, iată că realitatea le contrazice. În speranța că mesajul va fi transmis în întreaga rețea, sper ca următoarele prăjituri să aibă ca ingrediente doar cele de pe etichete, lipsind cele care ne-au cutremurat în acțiunea de control”, a declarat Mihai Culeafă, vicepreședinte ANPC.