Lectură de 2 minute

08 Mai 2020 - Știri și Noutăți

Pasteur Filiala Filipești a început să producă geluri igienizante pentru uz uman

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Pasteur Filiala Filipești, unul dintre producători de preparate biologice și medicamente generice veterinare din România, produce geluri igienizante pentru uz uman. Compania a lansat o gamă de igienizanți sub formă de soluții și gel pe bază de alcool în concentrație de 70%, în 9 forme de prezentare, potrivit unui comunicat de presă. 

Pasteur Filiala Filipești, care produce deja soluții dezinfectante profesionale, va putea ajunge la un volum lunar de 50 de tone de igienizanți CleanSkin.

Încă de la începutul pandemiei, compania încercat să obțină recertificarea GMP cosmetic (Good Manufacturing Practices), standardul care definește procesele necesare pentru garantarea calității produselor cosmetice.

Soluțiile CleanSkin au fost formulate în laboratoarele companiei pentru a include agenți care să prevină deshidratarea și să ajute la reducerea inflamațiilor epidermei (aloe vera și glicerină), asigurând în același timp eficiența igienizării. Produsele sunt disponibile în diverse variante de prezentare, de la 30ml la 5L.

Pasteur Filiala Filipești este și producătorul dezinfectantului Aldezin, biocid testat și certificat de laboratorul J.S Hamilton Polonia ca fiind eficient împotriva coronavirusurilor umane într-o concentrație de 3%, cu un timp de expunere de 60 de minute. Aldezin a fost recent avizat pentru categoria TP2 - dezinfectare în spații publice, private și industriale – de către Comisia de Biocide a Ministerului Sănătății.

Pasteur Filiala Filipești este unul dintre producătorii de preparate imunologice și medicamente generice din domeniul veterinar din România. Compania deține la București o capacitate de producție care realizează vaccinuri, reagenți și kit-uri de diagnostic. Pasteur Filiala Filipești deține alte două facilități de producție certificate GMP (Good Manufacturing Practices) la Filipeștii de Pădure, unde realizează soluții injectabile, comprimate, soluții orale, pulberi, suspensii și unguente din categoriile antibiotice, anti-inflamatoare, antiparazitare, produse hormonale, oftalmice și otice, vitamine, minerale și rehidratante, raticide, insecticide, cosmetice, dezinfectanți și detergenți.

Pasteur Filiala Filipești S.A. face parte, alături de Farmavet S.A. – distribuitor major de produse și soluții veterinare și FNC Nutritie Pietroiu SRL – producător de furaje animale, din grupul Farmavet – Pasteur.

Citeste si:
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
AROBS achiziționează Infobest și își consolidează prezența în România și Germania
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pasteur Filiala Filipești a început să producă geluri igienizante pentru uz uman