Lectură de 3 minute

29 Mai 2024 - Știri și Noutăți

Parteneriat între Omnicredit și Flanco Smart Discounter: este lansat primul produs de creditare cu destinație retail

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Omnicredit, platforma fintech de microfinanțare, factoring și scontare din România, anunță parteneriatul strategic cu Flanco Smart Discounter. Fintech-ul marchează o premieră prin lansarea primului produs de creditare cu destinație retail. Colaborarea urmărește susținerea companiilor la început de drum și companiilor antreprenoriale mici și mijlocii din România, oferindu-le acces la soluții financiare pentru a depăși provocările inițiale, asigurând o creștere sustenabilă.
 

Sursa foto: Flanco Smart Discounter

În România sunt în prezent aproximativ 500.000 de microîntreprinderi active, conform buletinului trimestrial publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), fiind unul dintre cele mai importante segmente care susțin economia locală. Primii ani de activitate sunt definitorii pentru succesul unui business, iar nevoia de acces rapid la resurse financiare este vitală în achiziția instrumentelor esențiale pentru menținerea un ritm constant în activitatea operațională.

Cele două companii vin în sprijinul afacerilor autohtone cu o soluție flexibilă, care să le permită extinderea accelerată. Indiferent de domeniul de activitate, antreprenorii cu o activitate de cel puțin 6 luni pot accesa până la 50.000 lei pentru echipamentele tehnologice de birou din portofoliul retailerului prin microcredite în rate, cu o perioadă de rambursare de maximum un an.

Intrarea pe piața creditării produselor de retail pentru persoane juridice marchează o premieră pentru noi, motivându-ne să răspundem cu agilitate nevoilor unui segment mai amplu de clienți. Embedded finance reprezintă operațiunea viitorului prin integrarea perfectă a serviciilor financiare în platformele și aplicațiile non-financiare, oferind utilizatorilor experiențe fluide și personalizate care transformă modul în care accesează și utilizează produsele financiare.

Elisa Rusu, CEO Omnicredit

Procesul de creditare este unul simplificat, integral online, cu un număr redus de documente necesare, asigurând o experiență rapidă, eficientă și transparentă. Cererile de creditare sunt analizate într-un interval de 3-5 ore de la momentul transmiterii documentelor, iar în cazul aprobării, fondurile sunt disponibile în aceeași zi, în acord cu nevoile antreprenorilor moderni.

Pentru clienții care doresc să achiziționeze produse de la Flanco Smart Discounter dar nu dispun de fondurile necesare, această colaborare simplifică procesul. Clientul selectează produsul, urmând să fie îndrumat către platforma online Omnicredit pentru accesarea creditului. Solicitarea este verificată, iar odată aprobată, se generează contractul de credit. Omnicredit achită tranzacția către Flanco, iar clientul rambursează ulterior ratele către Omnicredit.

Lipsa resurselor adecvate poate împiedica depășirea pragului inițial, afectând considerabil traiectoria afacerilor aflate în dezvoltare. Prin soluțiile financiare personalizate oferite, Omnicredit și Flanco Smart Discounter își propun să înlăture aceste bariere, asigurând sprijin concret pentru atingerea obiectivelor pe termen mediu și lung. Totodată, antreprenorii la început de drum sunt motivați să își atingă potențialul maxim de creștere, contribuind astfel la consolidarea și diversificarea peisajului economic local.

Citeste si:
Opinie Deloitte: Economia circulară în retail. De unde începe schimbarea?
Opinie Deloitte: Economia circulară în retail. De unde începe schimbarea?

Omnicredit, înființată în 2019, este prima platformă de microfinanțare din România, care oferă produse de factoring, scontare și microcreditare. Incepand cu anul 2023 Omnicredit și-a adaugat în portofoliul de produse și linia de credit pentru plata furnizorilor, o soluție la nevoia de prefinantarea a micilor antreprenori. În 2023, Omnicredit a acordat finanțări în valoare de peste 40 milioane euro companiilor românești. Acțiunile Omnicredit sunt deținute în proporție de 15% de către Elisa Rusu și 85% de către fondul de investiții Reconstruction Capital II LTD.

Flanco este primul Smart Discounter electro-IT din România. Cu un număr de peste 1.500 de angajați, compania deţine o rețea de 157 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 113 orașe ale României. De asemenea, magazinul online al retailerului, flanco.ro, se află în continuă dezvoltare și oferă tehnologie de ultimă generație, cele mai căutate branduri și soluții inovatoare de plată.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parteneriat între Omnicredit și Flanco Smart Discounter: este lansat primul produs de creditare cu destinație retail