Lectură de 2 minute

23 Oct 2020 - Știri și Noutăți

Parteneriat Altex și ASE: studenții vor învăța practic tot ce ține de industrie de la retailer

Angela Alexandru

Retailerul Altex anunță încheierea unui parteneriat strategic cu Academia de Studii Economice din București, pentru ca studenții să aibă oportunitatea de a aprofunda cunoștințele teoretice, precum și de a le facilita integrarea profesională, după terminarea facultății.

Prin acest acord, Grupul Altex și Academia de Studii Economice din București vor dezvolta și organiza proiecte comune, dar și cursuri sau conferințe care să atingă teme actuale de interes legate de industria de retail, vor conlucra pentru studii de cercetare și vor colabora în vederea implementării unor proiecte cu finanțare nerambursabilă. Totodată, activitățile științifice din cadrul ASE vor fi susținute activ de Altex, la fel și îmbunătățirea și dezvoltarea bazei materiale a Academiei.

Edvin Abdulachim, Director Comercial Altex, vine la retailArena 2020 - RetailAboveCorona: Retailing in times of crisis! Fii alături de noi pe 27 și 28 octombrie pentru a afla ultimele trenduri din retail & FMCG. Te poți înscrie gratuit AICI. 

Aspectul cel mai important este asigurarea de stagii de practică în cadrul unei companii românești, lider pe piață în retail. Astfel, studenții Academiei de Studii Economice din București vor avea oportunitatea să aprofundeze cunoștințele teoretice dobândite pe băncile facultăților și să își îmbunătățească abilitățile profesionale practice, având acces la expertiza specialiștilor Altex și la training-uri pentru a înțelege cum se desfășoară activitățile specifice ale fiecărui departament în parte, dar și cum să utilizeze cele mai noi tehnologii implementate de retailer la nivelul companiei.

,,Grupul Altex și-a propus o implicare activă și pe termen lung în formarea viitorilor profesioniști, în beneficiul ambelor organizații. Astfel, prin acest demers, grupul nostru de companii are oportunitatea de recrutare a tinerilor absolvenți sau masteranzi ai facultăților Academiei de Studii Economice (Facultatea de Administrarea Afacerilor, Facultatea de Marketing, Facultatea de Management, Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, etc.) care își pot iniția sau dezvolta cariera profesională. Pe de altă parte, Grupul Altex oferă un studiu valoros de antreprenoriat autentic dezvoltat în condițiile de economie de piață din România din ultimii 30 de ani, studiu care poate inspira și forma tânăra generație de antreprenori”, declară Dan Ostahie, CEO-ul Altex România.

Citeste si:
Retailerul online de modă Asos anunță rezultate surprinzătoare în contextul pandemiei: creștere de 2,3 mld. de euro în ultimele șase luni

Parteneriatul ASE-Altex răspunde nevoii tot mai mari de educație practică, adaptată la mediul de business actual. În condițiile în care România se confrunta încă dinaintea pandemiei cu o criză de forță de muncă, actualul context este și mai dificil. Studenții au, în acest fel, o șansă în plus să-și desăvârșească studiile și să se poată integra, apoi, pe piața muncii.

Altex România are peste 120 de magazine deschise în țară.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parteneriat Altex și ASE: studenții vor învăța practic tot ce ține de industrie de la retailer