Lectură de un minut

12 Nov 2020 - Știri și Noutăți

Parlamentul a decis ca piețele și târgurile pot rămâne deschise la interior

Abonează-te pe  

Piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante sau talciocurile își vor putea continua activitatea pe durata stării de alertă, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, a decis Camera Deputaților.

Săptămâna trecută au fost anunțate noi restricții pentru a opri creșterea galopantă a cazurilor de coronavirus. Printre noile măsuri împotriva răspândirii Covid-19 se număra și închiderea piețelor agroalimentare de tip hală pentru cel puțin o lună.

Măsura a primit critici din partea opiniei publice, a actorilor economici, precum și in sfera politică pentru că îngreuna activitatea operatorilor și forța migrarea comerțului în lanțurile de retail, micii producători rămânand practic fără sprijin.

Astfel, Camera Deputaților a decis, în calitate de for legislativ decizional, că, pe durata stării de alertă, piețele agroalimentare în spații închise, târgurile, bâlciurile, piețele mixte și volante, talciocurile își vor putea continua activitatea, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară, potrivit Mediafax.

Legea, care conține și amendamentul lui Marcel Ciolacu, a fost votată cu 173 de voturi „pentru”, unul „împotrivă” și 93 de abțineri. Social-democrații au susținut că închiderea piețelor a fost o măsură „aberantă”. Legea va merge la președintele României, pentru promulgare.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parlamentul a decis ca piețele și târgurile pot rămâne deschise la interior