Lectură de 3 minute

28 Feb 2023 - Știri și Noutăți

Parcare cu sistem de plată și uși cu izolare termică: trendurile înregistrate de KADRA pe șantierele din România, în 2022

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

KADRA, furnizor de soluții integrate de automatizare și management al accesului din România, companie cu o istorie de peste 30 de ani pe piața de profil a înregistrat în 2022 o cifră de afaceri de 10,2 milioane euro, cu 27% mai mare comparativ cu anul precedent. Rezultatele financiare preliminare raportate de compania românească marchează o revenire la ritmul de creștere anterior pandemiei, aceasta într-un context puternic marcat de creșterea prețurilor materialelor de bază din construcții (fenomen manifestat la nivel global), precum și de aprecierea costurilor operaționale. 
 

Sursa foto: KADRA

Prezentă la nivel național, pe toate marile șantiere ale țării, KADRA a finalizat anul trecut proiecte dintre cele mai diverse. Ușile de spitale Tormed pentru instituții sanitare noi sau reabilitate, ușile rotative pentru centre comerciale, parcările cu sistem de management automat Parkomatic pentru mari aglomerări urbane sau stațiuni turistice și produsele special proiectate pentru protecția la foc, desfumare și evacuare (trape, cortine antifoc, uși speciale RF) au fost între cele mai solicitate soluții din portofoliul KADRA anul trecut.

Extinderea și perfecționarea echipei KADRA și digitalizarea au fost două direcții importante de investiții în 2022.

Anul trecut am investit în crearea de noi locuri de muncă, adaptate nevoilor pieței și ritmului susținut de dezvoltare în care am reintrat, precum și în training-uri pe teme diverse, pentru ca echipa KADRA să rămână la același nivel performant. În acest moment, echipa noastră numără 92 de persoane, dintre care 23 sunt femei, un număr important ținând cont că vorbim despre un domeniu tehnic.

Octavian Fanea, CEO-ul companiei

Segmentul ușilor automate, în special categoria ușilor rotative manuale și automate din oferta KADRA a înregistrat o creștere a cererii cu aproape 50%.

„Explicația acestui trend ascendent este una simplă: constructorii și clienții finali descoperă avantajele ușilor rotative mai ales în contextul economic actual. Dincolo de designul elegant, ușile rotative cresc eficiența energetică a clădirilor, conferă o izolare mai bună, iar toate aceste lucruri se reflectă în factura la energie. Sunt o soluție economică, confortabilă și care aduce un plus de siguranță”, mai spune Fanea.

Ușile automate cu funcționalități speciale – cu izolare termică crescută, Thermcord sau cu sistem de evacuare în cazuri de urgență – au fost alte soluții de acces aflate în topul preferințelor clienților în 2022.

Nevoia de sisteme de management automat al parcărilor din zonele urbane, dar și din stațiunile turistice a condus la o creștere cu 20% a acestui segment din portofoliul companiei. Parkomatic, sistemul de management automat al parcării dezvoltat de KADRA, lider în domeniu, a fost implementat în zone turistice precum domeniile schiabile Borșa și Rarău, Câmpulung-Moldovenesc, Hotel Radisson Blu Brașov, Hotel Ramada Cluj, dar și în mari orașe precum Sibiu, Timișoara, Constanța, București, Oradea sau Galați. Sistemele de ticketing și control al accesului s-au numărat printre soluțiile solicitate, iar Jurasica Adventure Park Neptun este un exemplu în acest sens.

Companie foarte activă în domeniul soluțiilor de acces pentru zona medicală încă din 1993, KADRA a participat în 2022 la reabilitarea spitalelor deja existente din diferite zone ale țării și a montat soluțiile sale de acces în spitale noi.

Dezvoltarea echipei tehnice și a segmentului de service și mentenanță constituie unul dintre obiectivele KADRA pentru 2023, în condițiile unei maturizări a pieței și a creșterii valorilor contractelor de mentenanță cu 30%.

Cu o experiență de 30 de ani, KADRA este compania din România care oferă soluții tehnice integrate de inginerie și management al căilor de acces. Fie că este vorba de soluții de automatizare a ușilor, porților și ferestrelor, de managementul parcărilor (Parkomatic) sau de sisteme automate de evacuare a fumului, KADRA inovează continuu, asigurând partenerilor săi servicii complete, de la consultanță până la proiectare, execuție și mentenanță, totul pentru sporirea confortului și sentimentului de siguranță. Fondată în 1993, compania KADRA înseamnă astăzi mii de proiecte finalizate de o echipă valoroasă de peste 90 de oameni care au atât know-how-ul, cât și deschiderea de a pune la dispoziția clienților experiența acumulată în timp.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Parcare cu sistem de plată și uși cu izolare termică: trendurile înregistrate de KADRA pe șantierele din România, în 2022