Lectură de un minut

29 Sep 2023 - Știri și Noutăți

Pandora lansează trei noi colecții de bijuterii cu diamante obținute în laborator

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Pandora, una dintre cele mai mari mărci de bijuterii din lume, a lansat trei noi colecții de bijuterii cu diamante obținute în laborator. Compania le va comercializa la nivel mondial, ca parte a misiunii sale de a democratiza diamantele.

Sursa foto: Unsplash

Colecțiile includ modele originale și versiuni moderne ale unor stiluri clasice de bijuterii. Modelele originale sunt Pandora Nova, Pandora Era și Pandora Taliman, potrivit Pinkermoda.

Toate colecțiile prezintă diamante tăiate de experți, aproape incolore, produse în laborator, cu o claritate superioară VS+. Acestea sunt disponibile în gramaje cuprinse între 0,15 și 1 carat și sunt montate în aur alb de 14k, aur galben de 14k sau argint.

Pandora continuă, de asemenea, lansarea geografică a diamantelor sale produse în laborator. Deja disponibile în Marea Britanie, Statele Unite și Canada, Pandora adaugă acum Australia, Mexic și Brazilia.

Diamantele obținute în laborator sunt identice cu diamantele extrase dintr-o mină. Ele au aceleași caracteristici optice, chimice, termice și fizice. În plus, sunt clasificate conform acelorași standarde cunoscute sub numele de "4C": tăietură, culoare, claritate și carate.

Noua colecție a fost lansată oficial la sfârștiul lunii august, fiind disponibilă în peste 700 de magazine și online în SUA, Canada, Marea Britanie și Australia, cu prețuri începând de la 290 de dolari.

Cu sediul în Copenhaga, Danemarca, Pandora are peste 28.000 de angajaţi în întreaga lume și își produce bijuteriile în fabrici certificate LEED în Thailanda, folosind în principal aur și argint reciclate. Compania plănuiește să devină neutră din punct de vedere carbonic până în 2025 și s-a alăturat inițiativei Science Based Targets pentru a reduce emisiile de carbon pe întregul său lanț valoric. Pandora este listată public la bursa NASDAQ din Copenhaga.

Citeste si:
Teilor vrea să deschidă zece magazine DAAR, brandul de bijuterii cu diamante create în laborator, lansat în 2023
Teilor vrea să deschidă zece magazine DAAR, brandul de bijuterii cu diamante create în laborator, lansat în 2023

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pandora lansează trei noi colecții de bijuterii cu diamante obținute în laborator