Lectură de un minut

30 Apr 2020 - Știri și Noutăți

Pandemia de Coronavirus a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a Carrefour cu 7,8% la nivel global

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Retailerul Carrefour a raportat o creştere de 7,8% a cifrei de afaceri în primul trimestru al acestui an, datorită vânzărilor din ianuarie și februarie, dar și a cumpărăturilor realizate în luna martie, în contextul pandemiei de Covid-19. În România, vânzările au crescut cu circa 10%, se arată într-o informare a companiei.

„În acest trimestru atipic, vânzările noastre au crescut în ianuarie și februarie datorită succesului inițiativelor lansate în urmă cu doi ani, apoi au accelerat semnificativ în luna martie. Astfel, am înregistrat o creștere în toată perioada și în toate regiunile”, a declarat Alexandre Bompard, CEO Carrefour.

În Franța, cifra de afaceri a crescut cu 4,3%, iar în restul țărilor din Europa, compania a raportat o creștere de peste 6%.

Retailerul a anunțat, recent, că va reduce cu 50% dividendele aferente anului trecut, la 0,23 euro per acțiune, de la 0,46 euro per acțiune, din cauza efectelor provocate de pandemia de coronavirus. În plus, CEO-ul Carrefour, Alexandre Bompard, va renunța la 25% din salariul său fix pentru o perioadă de două luni, corespunzătoare vârfului crizei generate de pandemia de Covid-19.

Cifra de afaceri a Carrefour România a crescut cu 9,7%

Carrefour România și-a majorat cifra de afaceri cu 9,7%, ajungând la 561 de milioane de euro, în primele trei luni din anul 2020. În Polonia, vânzările Carrefour au crescut cu 8,8%, țara fiind urmată de Spania (6,6%) și Belgia (6,2%).

Grupul Carrefour are peste 10.100 de magazine în 34 de țări. În România, retailerul are 346 de magazine dintre care 35 hipermarketuri 'Carrefour', 262 supermarketuri (221 magazine 'Market' și 41 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 8 magazine de proximitate 'Contact' și un magazin online pe www.carrefour.ro. Carrefour a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de 10,56 miliarde de lei, în creștere cu 10% față de anul precedent.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Pandemia de Coronavirus a contribuit la creșterea cifrei de afaceri a Carrefour cu 7,8% la nivel global