Lectură de 2 minute

18 Feb 2019 - Știri și Noutăți

OMV Petrom doneaza 10 milioane de euro pentru primul spital oncologic pentru copii

Abonează-te pe  

OMV Petrom sponsorizeaza cu 10 milioane de euro proiectul asociatiei Daruieste Viata pentru constructia primului spital de Oncologie si Radioterapie Pediatrica din Romania, cea mai mare donatie primita pana acum de organizatie, scrie Wall-Street.ro.

 

Carmen Uscatu, fondatoarea Daruieste Viata a declarat: "Am pornit acest proiect de la zero, dar cu incredere ca romanii pot sa-si ia viata in maini si sa-si construiasca singuri un spital, pentru copiii bolnavi de cancer. Am construit proiectul caramida cu caramida, datorita sprijinului extraordinar al oamenilor care au trimis SMS-uri si au donat online, precum si datorita companiilor care ne-au sponsorizat. Fiecare contributie, oricat de mica, ne-a ajutat sa mergem inainte si sa ajungem in acest moment in care sa obtinem acest sprijin masiv al OMV Petrom. Este cu siguranta cea mai mare sponsorizare primita de Daruieste Viata pentru spitalul oncologic pentru copii si ea ne ajuta sa incheiem proiectul conform calendarului stabilit”.

Din cele 10 milioane de euro, 5 milioane de euro vor fi utilizate pentru lucrari de instalatii sanitare si electrice si amenajari interioare iar jumatatea cealalta pentru:
  • achizitia de echipamente medicale necesare pentru diagnosticarea si tratarea cancerului la copii: un aparat de radioterapie, un aparat CT (computer-tomograf)
  • echipamente pentru blocul operator, precum si pentru trainingul personalului medical si auxiliar al spitalului.

Anul trecut, in statiile OMV si Petrom din tara s-au strans peste 50.000 de euro prin donatiile de la clienti, Campania va continua si in urmatorii doi ani, astfel incat, orice client al statiilor OMV si Petrom sa poata contribui, in continuare la finalizarea spitalului.
Spitalul de Oncologie si Radioterapie Pediatrica va fi primul spital specializat in oncologie pediatrica din Romania si va functiona in incinta spitalului Marie Curie din Bucuresti.
Asociatia Daruieste Viata a demarat in 2017 proiectul de constructie a spitalului, bazandu-se pe fonduri private. Spitalul va avea 6 etaje si o suprafata totala de 12.000 de metri patrati, cu un nou bloc operator, cu 7 sali de operatii, sectii de chirurgie, neurochirurgie, oncologie, hemato-oncologie si terapie intensiva. Asociatia Daruieste Viata si-a propus ca spitalul sa fie dat in folosinta in 2020. El va functiona ca spital public, in cadrul Spitalului Marie Curie, dar dupa proceduri medicale si de management specifice unitatilor similare din Occident.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  OMV Petrom doneaza 10 milioane de euro pentru primul spital oncologic pentru copii