Lectură de 3 minute

11 Nov 2021 - Știri și Noutăți

Olympus a investit aproape 140 de milioane de euro în fabrica de lapte de la Hălchiu în zece ani

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul de lactate Olympus a investit aproape 140 de milioane de euro în fabrica de lapte de la Hălchiu, deschisă în anul 2011, și introduce pe piață sticla de lapte r-PET, cu pâna la 35% plastic reciclat, 100% reciclabilă.

Utilizarea r-PET (PET reciclat), în comparație cu PET-ul convențional, reduce emisiile de dioxid de carbon cu 52%, contribuind în practică la protecția mediului și a planetei în sine.

Fabrica de lapte de la Hălchiu a fost inaugurată în 2011, ca urmare a unei investiții Greenfield de peste 55 de milioane de euro și a fost construită pe o suprafață de 25.000 mp, în județul Brașov. În cei zece ani de activitate a fabricii de lapte de la Hălchiu, s-a ajuns la peste 139 de milioane de euro investiție totală, sumă investită în echipamente pentru recepția și procesarea laptelui, precum și în tehnologii performante pentru ambalarea produselor finite, fabrica ajungând în prezent să se întindă pe o suprafață de peste 39.000 mp.

La zece ani de la deschidere, Fabrica de Lapte funcționează la 65% din capacitatea totală, iar Olympus are o capacitate de recepție de peste 1 milion de litri/zi. Capacitatea zilnică a liniilor de producţie ale fabricii este de 550 de tone de lapte de consum la sticlă PET și UHT în ambalaje TetraPak, 170 tone de iaurt şi 120 tone de brânzeturi.

„În 2011, când am inaugurat Fabrica de Lapte, am început cu 90 de angajați și cu planuri de dezvoltare ambițioase. Zece ani mai târziu, ne mândrim cu cea mai modernă și avansată fabrică de lactate din țară, cu o echipă de aproape 500 de angajați și cu peste 170 de produse în portofoliu. Filosofia și valorile noastre se bazează pe respect pentru natură, mediu înconjurător și oameni, lucru care se reflectă în activitatea noastră de zi cu zi și în produsele iubite de consumatori din 47 de țări din toată lumea“, a declarat Dimitrios Kelas, director general fabrica de lapte Brașov.

În 2017, Olympus a implementat în fabrică reciclarea selectivă și a inaugurat propria stație de producție de biogaz, în urma unei investiții de 4 milioane de euro. Tehnologia folosită a ajutat la reducerea cu pâna la 40% a gazului metan și la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii.

Grupul Hellenic Dairies are peste zece ani de prezență la raft pe piața românească, perioadă în care a investit constant pe plan local. Fabrica de lactate Olympus de la Hălchiu, județul Brașov, a fost inaugurată în 2011, iar producția sa este destinată atât pieței locale, cât și exporturilor.

Cu sediul în orașul Trikala din Grecia, Hellenic Dairies este o afacere de familie aflată la a treia generaţie de producători de lactate, cu operațiuni în 47 de ţări din toată lumea. În prezent, Olympus deține cinci fabrici în trei țări (Grecia, România și Bulgaria), care produc o gamă completă de lactate, brânzeturi, băuturi vegetale și sucuri naturale, o fabrică de apă minerală naturală, în Halkidiki, și o fabrică de băuturi răcoritoare, în Trikala.

Citeste si:
RetuRO extinde centrele de colectare din Cluj și în alte 5 județe: 500 de locuri de muncă vor fi create
RetuRO extinde centrele de colectare din Cluj și în alte 5 județe: 500 de locuri de muncă vor fi create

Sursa foto: olympusfoods.ro

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Olympus a investit aproape 140 de milioane de euro în fabrica de lapte de la Hălchiu în zece ani