Lectură de un minut

09 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Obligațiunile Prefera Foods intră la tranzacționare în 10 septembrie, la Bursa de Valori de la București

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Prima emisiune de obligațiuni Prefera Foods, unul dintre cei mai mari jucători de pe piața conservelor, în valoare de 5 milioane de euro intră la tranzacționare pe sistemul multilateral de tranzacționare vineri, 10 septembrie, anunță Bursa de Valori București.

Fondurile atrase din piața de capital vor susține desfășurarea activității curente, precum și finanțarea extinderii pe piețe externe.

Compania a vândut în cadrul unui plasament privat de obligațiuni un număr de 10.000 de obligațiuni corporative negarantate, denominate în euro, cu o valoare nominală individuală de 500 de euro.

Compania a atras de la investitori suma de 5 milioane de euro. Obligațiunile au scadență la 23 iulie 2026 și o rată anuală a cuponului fixă de 7,5%, plătibil semestrial. În cadrul plasamentului derulat în iulie au subscris 127 de investitori, dintre care 18 investitori calificați și 109 investitori de retail.

Înscrie-te la conferința anuală retailArena: A Game of The Future și află cele mai noi informații din domeniu, soluții pentru digitalizarea afacerilor și trendurile industriei.

În luna mai a acestui an, Prefera Foods a lansat brandul Unfished, o categorie nouă de produse vegetale, alternativă la pește, după o investiție de 600.000 de euro, în dezvoltare, în ultimii doi ani. Portofoliul cuprinde conserve de ton vegetal, salate gata de consum cu legume și ton vegetal și paste tartinabile.

Prefera Foods este unul dintre cei mai mari jucători pe piaţa conservelor din România. Înființată în 2009, fabrica a fost construită în Transilvania, județul Alba. În 2017, compania a fost preluată de antreprenorul Raul Ciurtin și, tot atunci, compania a trecut printr-un proces de restructurare și modernizare ale portofoliului. În prezent, portofoliul cuprinde brand-urile „Capricii și Delicii” și „de Azi”.

Citeste si:
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
tbi bank și-a extins prezența în peste 20.000 de locații ale comercianților parteneri, iar venitul operațional a crescut cu 32%
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Obligațiunile Prefera Foods intră la tranzacționare în 10 septembrie, la Bursa de Valori de la București