Lectură de 3 minute

15 Sep 2021 - Știri și Noutăți

O absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier din Paris a deschis Öhlala Pâtisserie, la București, după o investiție de 100.000 de euro

Anca Olteanu

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier din Paris, și soțul său, francezul Sébastien Cazac, au deschis Öhlala Pâtisserie, la București, în luna septembrie, după ce au investit 100.000 de euro, din fonduri proprii.

Situat în Piața Amzei, pe strada Christian Tell nr. 1-3, localul oferă o selecție de produse realizate în laboratorul propriu. Acestea pot fi degustate la interior, pe terasă sau ridicate, în regim de takeaway.

Proiectul este dezvoltat de către Alina Petrea, absolventă în 2019 a Școlii Ritz Escoffier, din Paris. Aici antreprenoarea a învățat de la chefi francezi renumiți, precum François Perret, Tristan Rousselot și Olivier Lainé, recunoscuți la nivel internațional pentru creațiile lor. Ea a realizat și un stagiu de două săptămâni în laboratorul lui François Perret, cel care, în 2019, a fost declarat cel mai bun cofetar din lume, de către asociația Grandes Tables du Monde.

Întoarsă în România, în 2020, după aproape 30 de ani petrecuți în Paris, Alina Petrea a pus bazele Öhlala Pâtisserie alături de soțul său, francezul Sébastien Cazac.

Alina Petrea și Sébastien Cazac se vor ocupa de producție

„Este important pentru noi ca, în preparatele pe care le propunem, să se simtă amprenta noastră, pasiunea și orientarea spre excelență. De aceea, eu și Sébastien ne vom ocupa personal de partea de producție. Prăjiturile noastre vor fi realizate manual, astfel încât să se aibă dimensiune artizanală, personală. Punem suflet în tot ceea ce facem și dorim ca acest lucru să se vadă și în creațiile noastre culinare”, declară Alina Petrea.

Citeste si:
Jerry’s Pizza deschide primul magazin din Craiova, după o investiție de 150.000 de euro

În meniu se vor regăsi tarta de fistic cu flori de portocal, Banoffee - celebra tartă cu banane și caramel -, moelleux au chocolat, servit rece și tradiționalele choux, în variantele cu cremă de cafea, ciocolată și vanilie. În laboratorul propriu, Alina și Sébastien (FOTO) realizează și produse de patiserie - madlene, financier cu fistic - prăjitura franțuzească din făină de migdale, cu unt de alune de pădure și fistic -, plăcintă cu mere, fursecuri cu ciocolată, caramel și alune de pădure și diferite tipuri de foietaj cu fructe proaspete, compot și gemuri de fructe.

Toate produsele sunt create îmbinând tehnici de patiserie franțuzești, cu ingrediente atât locale, cât și aduse de la furnizori, din Franța.

„Obiectivul meu este să îmi folosesc viziunea personală, precum și ceea ce am învățat în cadrul școlii Ritz Escoffier, pentru a crea produse care să devină memorabile. În căutarea celor mai bune materii prime, am descoperit fructe savuroase, de origine locală, pe care le voi îmbina cu lapte și smântână românești, unt franțuzesc și multe alte ingrediente de calitate. Pentru mine, prăjiturile mele sunt rezultatul unei alchimii, un omagiu adus celor două culturi pe care apreciez și le admir - cea românească și cea franceză”, declară Alina Petrea.

Investiție de 100.000 de euro în Öhlala Pâtisserie

Alina Petrea și Sébastien Cazac au investit 100.000 de euro, din fonduri proprii, în proiectul Öhlala Pâtisserie. Suma acoperă amenajarea spațiului de servire din Piața Amzei, amenajarea și dotarea laboratorului de producție, branding și consultanță. Cei doi proprietari preconizează că investiția va fi amortizată în următorii trei ani.

Citeste si:
Decathlon organizează în weekend „Târgul de jucării 2nd life”, în parcul Herăstrău din Capitală

Cei care trec pragul Öhlala Pâtisserie vor avea și băuturi pe bază de cafea de specialitate, proaspăt prăjită de către Dropshot. 

Prețurile încep de la 9 lei, pentru patiserie, 18 lei pentru prăjiturile individuale și 7 lei, pentru specialitățile pe bază de cafea.

Öhlala Pâtisserie funcționează de miercuri până duminică, în intervalul 10:00 - 23:00. Localul are o capacitate de 20 locuri la interior și 16 pe terasă.

Retail.ro /  Știri și Noutăți /  O absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier din Paris a deschis Öhlala Pâtisserie, la București, după o investiție de 100.000 de euro