Lectură de 3 minute

17 Dec 2021 - Știri și Noutăți

Nouă achiziție a Scandia Food România: liderul pieței de conserve a cumpărat producătorul de mezeluri Agra’s

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Scandia Food, companie activă pe piața de conserve din România, a cumpărat Agra’s Alba Iulia, o firmă specializată în procesarea cărnii și producția de preparate pe bază din carne, extinzând portofoliul de produse. Aceasta este a doua achiziție de anul acesta, după ce în octombrie anunța că intră în categoria de produse congelate, sub noua entitate Scandia Food Frozen, după ce a cumpărat o fabrică specializată.

Compania Agra’s procesează lunar aproximativ 200 de tone de carne, în fabrica din localitatea Oarda, județul Alba, iar produsele sunt comercializate atât prin rețeaua proprie de magazine, cât și în afara acestora, în diferite zone ale țării dar și la export, în țări precum Italia sau Cipru.

„În România, Scandia Food este un reputat lider în categoria de conserve și un jucător cu tradiție în piața de produse alimentare. Această achiziție ne permite să ne ducem mai departe strategia de dezvoltare prin achiziția unor jucători cu notorietate din sectorul alimentar, pentru atragerea de noi volume și de a beneficia de sinergii care derivă din acestea. Totodată, această tranzacție susține strategia companiei de migrare din zona de producător de conserve către o companie de food”, a declarat Andrei Ursulescu, director general și administrator Scandia Food.

Compania Agra’s deține în acest moment o fabrică în localitatea Oarda, județul Alba, precum și 9 magazine proprii. Fabrica are o capacitate de producție de 4.500 de tone anual și aproximativ 300 de angajați.

„Proiectul a fost o dorință comună care a avut la bază sinergiile existente, experiența și profesionalismul ambelor echipe care vor ajuta la valorizarea oportunităților existente și contribui totodată la dezvoltarea producției și portofoliului de mezeluri”, au declarat Dan Sărmășan și Ligia Sanda Stîncel, fondatorii Agra’s.

Scandia Food va fi implicată în deciziile și procesul de management al companiei alături de echipa de management existentă în cadrul Agra’s.

Scandia, divizie de mâncare congelată

Producătorul român de conserve Scandia Food intră în categoria de produse congelate prin achiziționarea unei fabrici de producție de mâncăruri congelate pe bază de carne. Compania este încorporată sub noua entitate Scandia Food Frozen.

Scandia Food este o companie autohtonă prezentă cu o varietate largă de produse alimentare, deținătoare a șase capacități de producție și peste 1000 de angajați. Mărcile deținute de companie sunt Scandia Sibiu, Bucegi, Sadu, Lotka, Năvodul Plin, Tapas, Rotina, Roua, Sunset Nuts,Yummy Snacks. Compania este prezentă în categoriile de conserve pe bază din carne, conserve de pește, conserve pe bază de legume, zacuscă, murături dar și snack-uri sărate, dulciuri. În 2021 Scandia a intrat în piața produselor congelate cu brandurile Scandia Sibiu, Sibiu și Roua.

Citeste si:
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni
Britanicii de la DS Smith, care dețin două fabrici în România, preluați de o firmă americană pentru 6,79 miliarde de dolari în acțiuni

Agra’s este un business românesc specializat în procesarea cărnii, cu peste 80 de produse individuale, de la produse crud-uscate, preparate prin combinarea metodelor tradiționale, cu tehnologii de producție de specialitate, la produse procesate, fierte și afumate. În anul 2010 compania a intrat pe piața de retail prin lansarea rețelei de magazine proprii Agra’s.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nouă achiziție a Scandia Food România: liderul pieței de conserve a cumpărat producătorul de mezeluri Agra’s