Lectură de un minut

14 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Nou jucător pe piața imobiliară: sud-africanii de la Fortress REIT au cumpărat parcul logistic din Buftea de la Dedeman și Element Industrial

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Fondul de investiţii sud-african Fortress REIT a cumpărat parcul logistic ELI Park 1 din Buftea dezvoltat de companiile Element Industrial și Dedeman. Aceasta este prima investiţie în piața industrială și logistică realizată de Fortress REIT în România şi consemnează intrarea directă a unui nou jucător în piața imobiliară locală, se arată într-un comunicat emis de compania de consultanță Cushman & Wakefield Echinox.

Localizat la o distanţă de 4 kilometri de centura Bucureştiului și în vecinătatea viitoarei Autostrăzi A0, având acces direct la drumul naţional DN 7, Eli Park este unul dintre parcurile logistice din zona de Nord-Vest a Capitalei. Cele trei imobile cu o suprafață închiriabilă cumulată de 50.000 mp au fost finalizate în perioada 2019 – 2020, fiind închiriate către companii precum Arctic, Paste Băneasa sau Dentotal.

„România, împreună cu regiunea Europei Centrale și de Est (CEE), este una dintre cele mai interesante propuneri la nivel global de investiții pe termen lung în spaţii logistice și pentru depozitare, datorită potențialului ridicat de creştere industrială și de consum, dar și din prisma proximităţii faţă de Europa de Vest. Suntem selectivi în investițiile noastre și intenționăm să creștem portofoliul de depozite de înaltă calitate în Europa Centrală și de Est în anii următori”, a declarat Steven Brown, CEO Fortress REIT.

Fortress REIT este unul dintre cei mai mari investitori și dezvoltatori din Africa de Sud, ce realizează investiții logistice, industriale și comerciale și, odată cu această achiziție, grupul intră pe piața logistică din România, după ce a intrat pe piața poloneză la începutul acestui an. De asemenea, Fortress REIT este cel mai mare acționar al NEPI Rockcastle.

Sursa foto: elipark.com

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nou jucător pe piața imobiliară: sud-africanii de la Fortress REIT au cumpărat parcul logistic din Buftea de la Dedeman și Element Industrial