Lectură de 3 minute

19 Mar 2024 - Știri și Noutăți

Norofert dă startul unei noi linii de producție în SUA, o investiție de 250.000 de euro

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Norofert, companie în agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, listat la Bursa de Valori București pe piața AeRO (simbol BVB: NRF), anunță demararea unei linii de producție de inputuri și o investiție de 250.000 euro în una dintre cele mai importante zone agricole din SUA. Producția se va concentra pe gama de sănătate a solului și nutriție foliară, similară cu cea din România, urmând a se utiliza bacterii produse în laboratorul din Filipeștii de Pădure. Investiția se va derula prin intermediul companiei Norofert AG, cu sediul în Watertown, Dakota de Sud, în parteneriat cu Gary Lamb, antreprenor cu o experiență de peste 30 de ani în agribusiness-ul din Midwest, cu o vastă cunoaștere a pieței și a fermierilor din zonă.

Sursa foto: Unsplash.com

Este o piață matură, în care fermierii aplică tehnologii avansate în câmp și în care schimbările climatice nu au același impact negativ ca în Europa de Est. Fezabilitatea proiectului este cu atât mai mare cu cât beneficiem de roadele producției și cercetării laboratorului de multiplicare microorganisme din România, care va exporta tulpini concentrate de bacterii pentru utilizare în producția din SUA.

Vlad Popescu, președintele Consiliului de Administrație, Norofert

Proiectul de accesare a pieței din SUA a început în 2020, iar de atunci s-au făcut pași importanți, precum omologarea unei game de produse, testări în câmp certificate, crearea unui portofoliu de produse cu potențial de creștere în piața americană. În timp, conducerea companiei a explorat diverse rute de intrare în piață printre care participări la târguri de agricultură precum și discuții cu reprezentanți și distribuitori locali. În final, atragerea unui partener local reprezintă decizia strategică prin care Norofert își poate reduce riscurile operaționale și care va genera, de asemenea, cele mai multe beneficii acționarilor companiei.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre agricultura românească înscrie-te la evenimentul Agricultura Viitorului, de pe 23 aprilie. Fii la curent cu cele mai noi schimbări și decizii din domeniu!

Astfel, compania creată inițial, Norofert USA LLC, deținută în prezent integral de Norofert S.A., a înființat o nouă filială, Norofert AG, în care grupul deține pachetul majoritar de 51% iar domnul Gary Lamb 49%. De asemenea, sediul reprezentanței din SUA a fost mutat în statul Delaware, din rațiuni fiscale. Domnul Gary Lamb va gestiona activitatea noii entități din Dakota de Sud, va conduce vânzările, expansiunea teritorială și administrarea companiei. Asamblarea liniei de producție pe piața americană și colaborarea cu Dl. Lamb vin ca rezultat a unui proces de negociere și due dilligence de peste un an.

Linia de producție va fi amplasată într-un spațiu închiriat, iar automatizările ce vor fi implementate vor permite companiei să mențină un număr redus de angajați, respectiv 2, pentru primul an. În acest moment, există precomenzi pentru fertilizanții bacterieni ce urmează a fi produși în noua fabrică. Demararea construcției liniei de producție este programată pentru prima săptămână din luna aprilie.

Norofert este companie în agricultura regenerativă și unul dintre cei mai mari producători de inputuri din România, fondat în anul 2000 de către familia Popescu. Cu un mix de linii de afaceri, Norofert a dezvoltat în ultimii ani capacități proprii de producție atât în aria inputurilor, cât și de farming agricol, linii care vor cunoaște dezvoltare în următorii ani. Cu 65 produse în portofoliu, compania se adresează atât fermierilor din agricultura convențională, cât și din cea ecologică, cu o nișă nouă a produselor convenționale lichide, cu cerere tot mai mare. Din 2020 compania este listată la Bursa de Valori București pe piața AeRO și din octombrie 2021 acțiunile Norofert sunt incluse în indicele BETAeRO. De-a lungul celor 4 ani de activitate în piața de capital, Norofert a atras 14 milioane de lei prin majorări de capital și 11,5 milioane de lei printr-un plasament privat de obligaţiuni corporative.

Citeste si:
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 
Norofert semnează primul contract de distribuție pentru 3 state din SUA 

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Norofert dă startul unei noi linii de producție în SUA, o investiție de 250.000 de euro