Lectură de un minut

13 Apr 2023 - Știri și Noutăți

Noi controale ANSVSA și IGPR la comercianții de carne de miel. Ce sancțiuni au aplicat inspectorii

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) – Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, au desfășurat o nouă acțiune de control, de această dată la patru unități comerciale: un depozit alimentar, un magazin alimentar, o carmangerie și o măcelărie unde se comercializează carne de miel.

Sursa foto: Unsplash

În urma acestor verificări, inspectorii sanitari veterinari au retras de la comercializare: șase carcase de miel (85 de kg), fără elemente de identificare, fără marca de sănătate și neînsoțite de documentele sanitare veterinare obligatorii și 38 de kg de carne de mici, pentru care nu s-a demonstrat trasabilitatea.

Pentru neconformitățile constatate, au fost aplicate 5 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 60.600 de lei.

Produsele au fost dirijate către unităţi de neutralizare autorizate. Acest tip de acțiuni tematice, specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, vor fi continuate de inspectorii ANSVSA și împreună cu alte instituții ale statului.

Cetățenii pot sesiza orice nereguli constatate în domeniul siguranţei alimentelor la următorul numărul de telefon 0800-826-787, apelabil gratuit din orice reţea de telefonie.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Noi controale ANSVSA și IGPR la comercianții de carne de miel. Ce sancțiuni au aplicat inspectorii