Lectură de un minut

03 Aug 2023 - Știri și Noutăți

NIVEA a lansat un nou serum cu Coenzima Q10

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

Beiersdorf a fost prima companie care a lansat produse de îngrijire a pielii pe bază de Coenzima Q10, în urmă cu 25 de ani. Astăzi, gama Q10 a devenit gama NIVEA nr. 1 pentru îngrijirea feței în peste 60 de țări, iar un produs NIVEA cu Coenzima Q10 este vândut la fiecare două secunde. Cea mai recentă lansare din gama Q10 este Serumul NIVEA Q10 TARGETED WRINKLE FILLER. Acesta are la bază o formula extrem de eficientă ce combină Coenzima Q10 pură cu Peptide BIOXIFILL® – o combinație ce ajută la diminuarea ridurilor, chiar și din zonele cele mai delicate ale feței.
 

Sursa foto: Nivea/ Facebook

Coenzima Q10 a fost descoperită de omul de știință american Frederick L. Crane în 1957. Colegul său britanic, Peter Mitchell a efectuat cercetări suplimentare asupra coenzimei, descoperind funcționalitățile energizante ale acesteia și a primit Premiul Nobel în 1978. Ulterior, la începutul anilor 1990, studiul efectelor coenzimei Q10 asupra pielii a fost preluat de cercetătorii de la Beiersdorf, iar în 1998 coenzima Q10 a fost integrată pentru prima dată ca ingredient în produsele de îngrijire a pielii NIVEA.

Până în prezent, aproximativ 50 de oameni de știință au fost implicați în cercetările Q10 efectuate, iar acest lucru a generat aproximativ 40 de contribuții științifice. Primul brevet Q10 a fost obținut în 1994, iar de atunci încă 10 brevete sunt active.

Studiile arată că Q10 poate regenera celulele pielii

Coenzima Q10, pe care organismul o produce singur, este vitală și poate fi găsită în fiecare celulă. Nutrienții și oxigenul sunt transformate în energie valoroasă cu ajutorul Coenzimei Q10. Prin urmare, Q10 este esențial pentru metabolismul energetic și facilitează aproximativ 95% din energia totală a corpului nostru, inclusiv în celulele pielii. Ca antioxidant natural, combate radicalii liberi răspunzători de îmbătrânirea prematură a pielii.

Concentrația de Q10 scade odată cu vârsta, dar și din cauza stresului și a razelor UV. Însă cercetările științifice continuă să scoată la iveală noi informații cu privire la efectul Q10 asupra regenerării celulare. Folosind un model celular, oamenii de știință Beiersdorf și partenerii de la Universitatea din Ancona au demonstrat recent că deficitul de Q10 poate fi completat și, ca rezultat, celulele pielii pot fi întinerite biologic.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NIVEA a lansat un nou serum cu Coenzima Q10