Lectură de 2 minute

02 Feb 2022 - Știri și Noutăți

Nikolay Kolev, noul director general al grupului Farmexim-Help Net

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Grupul Farmexim - Help Net, parte a Phoenix group, va avea un nou director general: Nikolay Kolev va prelua conducerea companiilor în România de la Sebastian Ring, care va coordona integrarea unei companii nou fuzionate.

„Am deschis și integrat aproape 200 de farmacii în rețeaua Help Net, am lansat cu succes digitalizarea vânzărilor prin platforma helpnet.ro, am crescut și diversificat business-ul Farmexim într-un mod sustenabil, am conceput ample programe de servicii pentru rețeaua de farmacii independente partenere”, a declarat Sebastian Ring.

Pe lângă noua sa poziție de director general al companiilor Phoenix din România, Nikolay Kolev își va exercita în continuare rolul de director general și președinte al Consiliului de Administrație al Phoenix Pharma Bulgaria.

Nikolay Kolev are o experiență de peste 25 de ani în domeniile farmaceutic și financiar. El a ocupat diferite poziții cu responsabilități la nivel internațional în Actavis (TEVA) și a preluat conducerea în calitate de director general și președinte al Consiliului de Administrație într-o companie din domeniul investițiilor bancare pentru piețele din Bulgaria, Europa Centrală, Rusia și o parte din Asia. Din 2017 este director general și președinte al Consiliului de Administrație al Phoenix Pharma Bulgaria și președintele Asociației Distribuitorilor Farmaceutici din Bulgaria.

Farmexim, importator şi distribuitor de produse farmaceutice înfiinţat în 1990 în România, are 800 de angajaţi şi asigură acoperire naţională prin centrul logistic central de la Baloteşti şi cele 10 puncte de lucru din principalele oraşe ale ţării: Timişoara, Oradea, Cluj, Sibiu, Braşov, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Ploieşti şi Craiova.

Înfiinţată în 1998, compania Help Net Farma operează unul dintre cele mai mari lanţuri farmaceutice din România. Farmaciile Help Net se află în top 3 lanţuri farmaceutice în România, cu peste 400 de unităţi deschise la nivel naţional şi aproximativ 2.500 de angajaţi.

Distribuitorul de medicamente Farmexim și lanțul de farmacii Help Net fac parte din concernul german Phoenix group, din 2018. Phoenix group are o prezență în 26 de țări și peste 39.000 de angajați.

Citeste si:
Vitamine și suplimente alimentare, în supermarketul online: Sezamo încheie un parteneriat cu farmaciile Help Net
Vitamine și suplimente alimentare, în supermarketul online: Sezamo încheie un parteneriat cu farmaciile Help Net
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nikolay Kolev, noul director general al grupului Farmexim-Help Net