Lectură de un minut

03 Sep 2021 - Știri și Noutăți

Nike vrea să recondiționeze adidașii la mâna a doua și să îi vândă la un preț mai mic

Roxana Vasile

Abonează-te pe  

Nike Refurbished este cea mai recentă campanie a retailerului pentru promovarea sustenabilității, prin care își propune să recondiționeze adidașii la mâna a doua, care au fost returnați de clienți și îi va vinde la un preț mai mic, potrivit unui anunț publicat pe pagina oficială.

Astfel, prin campania Nike Refurbished este extinsă durata de viață pentru trei tipuri de încălțăminte: cele noi (purtate doar o zi sau două înainte de a fi returnate), purtate ușor (puțin mai mult) și cele care au defecte din fabrică. Noul program este disponibil în 15 magazine Nike din Statele Unite.

Cum funcționează procesul

După ce un cumpărător returnează o pereche de pantofi Nike, încălțămintea eligibilă este adăugată gamei Nike Refurbished. Fiecare pereche este inspectată și recondiționată manual. Echipa folosește o serie de produse și instrumente diferite pentru a aduce pantofii la starea inițială.

Din momentul în care pantofii sunt repuși în magazinele Nike, prețul este stabilit în funcție de tipul de încălțăminte și starea în care se află, iar detaliile vor apărea pe cutiile pantofilor. În plus, cu o simplă scanare a codului QR al cutiei, clienții pot afla mai multe informații despre Nike Move to Zero.

În plus, clienții care vor cumpăra o pereche de adidași Nike la mâna a doua vor primi o perioadă de returnare de 60 de zile. Produsul returnat care nu ajunge la Nike Refurbished are încă șanse la a doua viață. Astfel, retailerul colaborează cu partenerul său comunitar pentru a dona încălțăminte purtată.

Campania Nike Refurbished va continua să fie extinsă în mai multe magazine din SUA pe parcursul anului 2021, dar nu numai.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike vrea să recondiționeze adidașii la mâna a doua și să îi vândă la un preț mai mic