Lectură de 2 minute

16 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Nike va reduce din angajați în urma vânzărilor slabe. Matthew Friend: Interesul pentru sport nu a fost niciodată prea ridicat

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Gigantul sportiv cu sediul în Oregon, SUA, care are în prezent aproximativ 83.700 de angajați la nivel global, nu a furnizat numărul de lucrători care vor fi afectați.

Sursa foto: Pixabay

Nike își va reduce forța de muncă la nivel global cu aproximativ 2%, ca parte a strategiei sale de reducere a costurilor pentru a contracara scăderea previziunilor de vânzări și creșterea concurenței, notează modaes.com.

Gigantul sportiv cu sediul în Oregon, care are în prezent aproximativ 83.700 de angajați la nivel global, nu a furnizat numărul de lucrători care vor fi afectați.

„Deși ne așteptăm la o perspectivă mai slabă a veniturilor pentru a doua jumătate a anului, rămânem concentrați pe o execuție solidă a marjei brute și pe o gestionare disciplinată a costurilor. Acțiunile pe care le întreprindem ne pun în poziția de a ne ajusta organizația pentru a profita de oportunitățile noastre de creștere sporite, deoarece interesul pentru sport, sănătate și wellness nu a fost niciodată la un nivel prea ridicat”, a declarat Matthew Friend, director financiar.

Prin reducerea personalului și raționalizarea liniei de produse, compania se așteaptă să economisească 2 milioane de dolari, a anunțat în decembrie. Reducerile de personal vor avea loc în două etape.

Vânzări în creștere cu doar 1%

Gigantul sportiv a încheiat al doilea trimestru al anului fiscal 2024, încheiat la 30 noiembrie, cu vânzări în creștere cu doar 1%, după ce în primul trimestru a crescut cu 2%. Excluzând ratele de schimb valutar, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 1% în perioada încheiată la 30 noiembrie. Pentru a doua jumătate a anului, compania se așteaptă la "venituri mai slabe".

Cifra de afaceri a Nike a fost de 13,388 miliarde de dolari, față de 13,315 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. În primele șase luni ale anului, grupul și-a majorat cifra de afaceri cu 1%, la 26,327 miliarde de dolari.

Citeste si:
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România
GenAI - reticență versus oportunitate: La ce se așteaptă liderii companiilor din România
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike va reduce din angajați în urma vânzărilor slabe. Matthew Friend: Interesul pentru sport nu a fost niciodată prea ridicat