Lectură de 2 minute

16 Feb 2024 - Știri și Noutăți

Nike va reduce din angajați în urma vânzărilor slabe. Matthew Friend: Interesul pentru sport nu a fost niciodată prea ridicat

Mădălina Dinu

Abonează-te pe  

Gigantul sportiv cu sediul în Oregon, SUA, care are în prezent aproximativ 83.700 de angajați la nivel global, nu a furnizat numărul de lucrători care vor fi afectați.

Sursa foto: Pixabay

Nike își va reduce forța de muncă la nivel global cu aproximativ 2%, ca parte a strategiei sale de reducere a costurilor pentru a contracara scăderea previziunilor de vânzări și creșterea concurenței, notează modaes.com.

Gigantul sportiv cu sediul în Oregon, care are în prezent aproximativ 83.700 de angajați la nivel global, nu a furnizat numărul de lucrători care vor fi afectați.

„Deși ne așteptăm la o perspectivă mai slabă a veniturilor pentru a doua jumătate a anului, rămânem concentrați pe o execuție solidă a marjei brute și pe o gestionare disciplinată a costurilor. Acțiunile pe care le întreprindem ne pun în poziția de a ne ajusta organizația pentru a profita de oportunitățile noastre de creștere sporite, deoarece interesul pentru sport, sănătate și wellness nu a fost niciodată la un nivel prea ridicat”, a declarat Matthew Friend, director financiar.

Prin reducerea personalului și raționalizarea liniei de produse, compania se așteaptă să economisească 2 milioane de dolari, a anunțat în decembrie. Reducerile de personal vor avea loc în două etape.

Vânzări în creștere cu doar 1%

Gigantul sportiv a încheiat al doilea trimestru al anului fiscal 2024, încheiat la 30 noiembrie, cu vânzări în creștere cu doar 1%, după ce în primul trimestru a crescut cu 2%. Excluzând ratele de schimb valutar, cifra de afaceri a companiei a scăzut cu 1% în perioada încheiată la 30 noiembrie. Pentru a doua jumătate a anului, compania se așteaptă la "venituri mai slabe".

Cifra de afaceri a Nike a fost de 13,388 miliarde de dolari, față de 13,315 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut. În primele șase luni ale anului, grupul și-a majorat cifra de afaceri cu 1%, la 26,327 miliarde de dolari.

Citeste si:
Topul mondial al celor 10 branduri sportive în 2024. Nike și Adidas își păstrează locul în clasament în ciuda vânzărilor slabe
Topul mondial al celor 10 branduri sportive în 2024. Nike și Adidas își păstrează locul în clasament în ciuda vânzărilor slabe
Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike va reduce din angajați în urma vânzărilor slabe. Matthew Friend: Interesul pentru sport nu a fost niciodată prea ridicat