Lectură de un minut

02 Mar 2022 - Știri și Noutăți

Nike a oprit comenzile online în Rusia, pentru că nu mai poate asigura livrarea

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Producătorul american de echipamente sportive Nike a oprit comenzile online pe site-ul din Rusia, pentru că nu mai poate asigura livrarea articolelor.

Nike nu a emis vreo poziție în legătură cu războiul din Ucraina, dar comenzile online nu mai sunt disponibile în Rusia. Compania afișează un mesaj automat în care menționează că nu mai poate asigura livrarea bunurilor către Rusia și își redirecționează clienții către cele mai apropiate magazine, potrivit BBC.

Mai multe companii europene au luat decizii simbolice prin care să își arate susținerea față de Ucraina, invadată de Rusia. Retaileri internaționali precum S Group, Kesko și Grupul Maxima au anunțat că au oprit achizițiile de produse rusești și le-au scos pe cele existente de pe rafturi, ca răspuns la invazia Rusiei în Ucraina. Mai multe state din SUA au interzis vânzarea de vodcă rusească, un gest simbol, însă cu un efect economic redus.

Rusia a început joi dimineață, 24 februarie, invazia Ucrainei pe mai multe flancuri. Au avut loc explozii pe întreg teritoriul Ucrainei, în Kiev, Odesa, Mariupol, Harkov, Nipru și Kramatorsk.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Nike a oprit comenzile online în Rusia, pentru că nu mai poate asigura livrarea