Lectură de 2 minute

22 Jul 2021 - Știri și Noutăți

Netopia Payments, SmartBill și Visa promovează ,,Butonul de plată'' direct în factura emisă, o soluție pentru încasări mai rapide la IMM-uri

Roxana Vasile

Netopia Payments, unul dintre cei mai utilizați procesatori de plăți electronice din România, împreună cu software-ul de facturare SmartBill și Visa promovează o soluție pentru încasări mult mai rapide a facturilor în rândul companiilor mici și mijlocii: Butonul de plată introdus direct în factura emisă.

Soluția își propune să crească rata de încasare a facturilor și prin urmare o fluidizare a cash-flow-ului companiilor care folosesc SmartBill și selectează Netopia Payments ca procesator de plată integrat cu programul de facturare.

Potrivit datelor colectate de SmartBill, 40% dintre clienți aleg să plătească facturile online, cu cardul, în timp ce 80% din documentele achitate cu cardul sunt plătite în ziua în care acestea au fost emise. Totodată, în cazul documentelor achitate cu cardul, plata se face de cinci ori mai rapid.

Plata facturilor prin Butonul de plată introdus direct pe factura emisă poate fi realizată oricând și de oriunde de către utilizator, fiind necesare doar accesul la internet și un card valid. Această facilitate de plată se adresează tuturor companiilor emitente de facturi sau proforme, indiferent că se adresează segmentelor de clienți B2C sau B2B.

Soluția de plată a facturilor dezvoltată împreună cu partenerii noștri de la SmartBill prin Butonul de plată direct în factura emisă vine în sprijinul tuturor comercianților mici și mijlocii, pentru a rezolva una dintre cele mai presante probleme cu care aceștia se confruntă, cea a cash-flow-ului. Folosind această soluție de colectare inovativă, prin care se încurajează plata rapidă a facturilor, aceștia vor putea să-și încaseze banii mai repede pentru a-i putea folosi mai departe în activitatea companiei”, spune Antonio Eram, CEO și Fondator Netopia Payments.

Citeste si:
În 2020 românii au ales plățile cu cardul: creștere de 20% a tranzacțiilor online, în contextul pandemiei

Netopia Payments este unul dintre cei mai mari jucători de pe piața locală pentru plățile digitale. Compania a fost înființată în anul 2003, ca răspuns la nevoia de inovație și de integrare a noilor tehnologii în domeniul plăților online și offline. În prezent, circa 30.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile NETOPIA Payments: plăţi mobile, tranzacţii online cu carduri bancare sau prin SMS.

 

 

Citeste si:
TBI Bank, parteneriat cu NETOPIA Payments pentru finanțarea comercianților mici și mijlocii
Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Netopia Payments, SmartBill și Visa promovează ,,Butonul de plată'' direct în factura emisă, o soluție pentru încasări mai rapide la IMM-uri