Lectură de 2 minute

12 Apr 2023 - Știri și Noutăți

NEPI Rockcastle primește o nouă finanțare verde de 200 de milioane de euro, pentru Mega Mall și Promenada

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

NEPI Rockcastle, investitor și dezvoltator de centre comerciale din Europa Centrală și de Est, a obținut o finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, pe o perioadă de 5 ani, de la Erste Group Bank AG și Raiffeisen Bank S.A.

Sursa foto: dreastime

Noul credit reprezintă încă un pas din strategia grupului de a accesa diferite surse de finanțare și de a își consolida relațiile cu partenerii bancari. Finanțarea a fost obținută la un nivel competitiv al costului cu dobânda, în condițiile actuale ale pieței, prin raportare la ratele Euribor.

Împrumutul, semnat în martie 2023, se încadrează în categoria finanțărilor verzi, îndeplinind criteriile de contribuție substanțială la atenuarea riscurilor climatice, deoarece atât Mega Mall cât și Promenada Sibiu beneficiază de certificări sustenabile “BREEAM In-Use”, calificativ Excelent, și de atestate de performanță energetică de Clasa A.

În cadrul tranzacției de finanțare, NEPI Rockcastle a fost consiliat de firma internațională de avocatură Dentons Europe - Zizzi-Caradja și Asociații SPARL, iar consorțiul bancar a fost asistat de Wolf Theiss Rechtsanwalte GmbH & Co KG.

Noua finanțare va fi folosită pentru a rambursa liniile de credit utilizate pentru achizițiile centrelor comerciale Forum Gdansk și Copernicus Shopping Centre din Polonia, finalizate în decembrie 2022. Ulterior rambursării, capacitatea totală a acestor facilității de credit de tip revolving a Grupului va fi restabilită la 620 de milioane de euro.

Prin noua finanțare verde în valoare de 200 de milioane de euro, alături de alte surse de finanțare și capital ale Grupului, am stabilit o structură de capital diversificată și bine echilibrată, care va susține ritmul de creștere a activității noastre. NEPI Rockcastle dispune de resurse adecvate și variate pentru a finanța planurile actuale de dezvoltare și investiții.

Rüdiger Dany, CEO, NEPI Rockcastle.

NEPI Rockcastle (NRP.AS) (JSE.NRP), dezvoltator și administrator de centre comerciale cotat la bursă din Europa Centrală și de Est, deținând un portofoliu de retail de peste 2.000.000 mp în nouă țări din Europa Centrală și de Est: România, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Bulgaria, Ungaria, Croația, Republica Cehă, Serbia și Lituania. Creșterea sa este susținută de un program de dezvoltare de 677 de milioane de euro, însoțit de achiziții, cele mai recente fiind Forum Gdansk Shopping Centre (Gdansk) și Copernicus Shopping Centre (Torun), ambele localizate în Polonia.

Citeste si:
Colectarea selectivă pentru deșeuri textile devine obligatorie în România
Colectarea selectivă pentru deșeuri textile devine obligatorie în România

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI Rockcastle primește o nouă finanțare verde de 200 de milioane de euro, pentru Mega Mall și Promenada