Lectură de un minut

07 Mai 2020 - Știri și Noutăți

NEPI Rockcastle: Nu am executat garanții pentru datoriile chiriașilor din mall-uri în perioada stării de urgență

Abonează-te pe  

NEPI Rockcastle neagă acuzațiile legate de executarea de garanții pentru datorii la plata chiriei în mall-urile sale aferente perioadei stării de urgență, scrie Wall-street.ro.

În cadrul conferinței retailArena Sessions: Retailul non-alimentar, încotro? Impactul COVID-19 asupra industriei, provocările reluării activității și soluții posibile, Cosmin Savu-Cristescu, secretar executiv al RORETAIL, a acuzat voalat NEPI Rockastle că a executat garanții în lunile martie și aprilie.

„Dacă o parte a centrelor comerciale a reacționat proactiv și a suspendat plata chiriei pe întreaga perioadă de oprire a activității în retail-ul non-alimentar, o altă parte a făcut exact opusul, respectiv a continuat notificarea facturării atât a chiriei, cât și a celorlalte costuri. Exemple de executări de garanții, atât pe martie, cât și pe aprilie am avut de la o anumită companie, un «castel de nisip»", a declarat Cosmin Savu-Cristescu.

În schimb, NEPI Rockcastle susține că nu a executat garanții pentru datorii aferente perioadei stării de urgență.

„Încă de la începutul acestei perioade, am ținut legătura cu partenerii noștri din cele 19 centre comerciale din România, suntem alături de ei pentru a găși soluții și măsuri benefice pentru ambele părți în ceea ce privește depășirea acestei perioade”, a transmis NEPI, potrivit Wall-street.ro.

NEPI Rockcastle este unul dintre grupurile de investiții și dezvoltare imobiliară din Europa Centrală și de Est. Portofoliul său cuprinde Mega Mall, Promenada Mall, Shopping City Sibiu, Promenada Sibiu, Vulcan Value Centre, Iris Titan Shopping Center, Shopping City Timișoara, City Park Mall din Constanța, Ploiești Shopping City și altele.

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  NEPI Rockcastle: Nu am executat garanții pentru datoriile chiriașilor din mall-uri în perioada stării de urgență