Lectură de 3 minute

28 Jun 2021 - Știri și Noutăți

Compania de curierat Nemo Expres Logistic vine la Bursa de Valori din București cu obligațiuni de 1,5 milioane euro

Anca Olteanu

Abonează-te pe  

Compania de curierat Nemo Expres Logistic face luni, 28 iunie, primul pas la Bursa de Valori București (BVB), prin listarea obligațiunilor în valoare de 1,57 milioane de euro pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al BVB, potrivit unui comunicat de presă.

Obligațiunile se tranzacționează sub simbolul bursier NEMO23E. Fondurile atrase în cadrul plasamentului privat de obligațiuni, din iulie 2020, sunt utilizate pentru dezvoltarea activității, investiții în software, achiziții de mijloace de transport, combustibil sau angajarea de personal suplimentar.

Conform companiei, aceste investiții vor susține creșterea numărului de clienți, a volumului de marfă transportat și implicit creșterea cotei de piață.

Înființată în 2013, NemoExpress oferă servicii de curierat cu acoperire națională. În 2020, compania a înregistrat un profit net de 4,09 milioane lei, o creștere semnificativă față de 2019, an încheiat cu un profit de 940.179 lei.

„Pentru NemoExpress anul 2020 a fost unul cu multe încercări, dar și o perioadă în care am eficientizat activitatea și resursele, cu rezultate remarcabile în ceea ce privește profitul înregistrat, de patru ori mai mare față de 2019. Acest lucru a fost posibil prin creșterea exponențială a segmentului B2C, prin regândirea operațiunilor, implementarea unor soluții IT de ultimă oră, optimizarea cheltuielilor și gestionarea corectă a resurselor.

Și în 2021 punem accentul pe profitabilitate și apreciem o creștere cu peste 25% față de anii anteriori. În ceea ce privește finalul acestui an, am bugetat peste 2 milioane de euro pentru investiții în extinderea flotei, a mijloacelor fixe și mobile, pentru infrastructura logistică, precum și dezvoltarea soluțiilor IT existente”, a afirmat Florian Stanila, administrator al Nemo Expres Logistic.

Listarea obligațiunilor vine după ce compania a încheiat în iulie 2020 un plasament privat de obligațiuni în valoare totală de 1.576.500 euro. Emisiunea include 15.765 de obligațiuni negarantate, denominate în euro, cu o valoare nominală de 100 euro și o rată fixă a dobânzii de 7% pe an, cu scadență în 29 iunie 2023. NemoExpress anunță că intenționează să folosească și alte mecanisme de finanțare disponibile pe piața de capital.

NemoExpress are 1.087 de angajați și colaboratori, din care 330 sunt angajați direct. Veniturile totale ale companiei în 2020 au fost de 121 milioane lei, în scădere față de 2019, pe fondul crizei provocate de pandemia Covid-19, când au fost înregistrate venituri totale de 137,8 milioane lei. Conform calculelor companiei, NemoExpress avea în 2019 o cotă de piață de 3%.

Citeste si:
Băncile și digitalizarea
Băncile și digitalizarea

Planurile companiei includ, pentru 2021, o creștere a activității cu peste 20% ca urmare a dezvoltării tuturor celor trei segmente de business – B2B, B2C, C2C. Pentru 2022, compania își propune extinderea capacității HUB-urilor regionale și locale, precum și suplimentarea capacității logistice rutiere pentru a preîntâmpina creșterile de volum anticipate.

Acționarii companiei sunt Șerbănescu Dan-Dumitru (51%), Capital Fleet Services SA (39%) si Stănila Florian (10%).

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Compania de curierat Nemo Expres Logistic vine la Bursa de Valori din București cu obligațiuni de 1,5 milioane euro