Lectură de un minut

11 Mar 2021 - Știri și Noutăți

Mondelez vrea să reducă utilizarea plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu 25%

Andra Imbrea

Abonează-te pe  

Mondelēz International și-a anunțat angajamentul de a reduce utilizarea plasticului virgin în ambalaje. Astfel, până în 2025, compania își propune să reducă utilizarea plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu cel puțin 25% sau 5% la nivelul întregului portofoliu de ambalaje de plastic.

Compania deja utilizează în cadrul portofoliului său o cantitate de materiale plastice semnificativ sub media în greutate de la nivelul sectorului. Ținta de reducere a utilizării plasticului virgin va fi obținută printr-o combinație de măsuri, inclusiv eliminarea materialului plastic, utilizarea crescută a conținutului reciclat și adoptarea unor modele de reutilizare pentru portofoliul companiei, dacă se justifică.

Aceste angajamente se bazează pe obiectivele pentru 2025 de a utiliza 5% conținut reciclat în greutate pentru toate ambalajele de plastic și de a proiecta toate ambalajele în scopul reciclării, un obiectiv pe care compania este pe cale să îl obțină, 94% dintre ambalaje fiind deja concepute pentru a fi reciclate.

Compania investește în prezent peste 30 de milioane de dolari pe an în tehnologie, resurse și infrastructură de reciclare și estimează o intensificare a acestor investiții în timp. În total, între 2019 și 2025, Mondelēz International estimează că va cheltui aproximativ 300 de milioane de dolari în crearea unui viitor durabil pentru plastic.

Până în 2025, compania își propune să reducă utilizarea plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu cel puțin 25% sau 5% la nivelul întregului portofoliu de ambalaje de plastic.

Sursă foto: monticello/Shutterstock

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  Mondelez vrea să reducă utilizarea plasticului virgin în ambalajele rigide de plastic cu 25%