Lectură de 2 minute

17 Jul 2023 - Știri și Noutăți

MISAVAN lansează o gamă de produse de curățenie Ecolabel

Redacția Retail.ro

Abonează-te pe  

MISAVAN, companie românească specializată pe piaţa produselor profesionale de curăţenie, lansează gama de produse Ecolabel, bifând componenta eco-friendly dar și orientarea către inovație și sustenabilitate. 
 

Sursa foto: Misavan/ Facebook

Inițiativa noii game Ecolabel vine în sprijinul direcției de dezvoltare a companiei în zona de produse eco-friendly, produsele incluse în această gamă (degresant, anticalcar, detergent pardoseli, detergent universal pentru suprafețe, detergent vase, săpun mâini și solutie de geamuri) fiind destinate atât consumatorilor B2B cât și utilizatorilor casnici. Produsele comercializate sub această etichetă au un impact redus asupra mediului.

Pe langa demersul de reducere a cantității de material plastic din ambalajele noastre și sustinerea cu energie verde, acum am lansat o gamă de produse sub eticheta Ecolabel. Aceste produse sunt certificate de organisme și laboratoare abilitate, în concordanță cu standardele europene și internaționale actuale.

Ciprian Otea, director general MISAVAN

La nivel global, eticheta Ecolabel este rezultatul unui proces exigent și riguros de clasificare și recunoaștere a eforturilor unei companii de a proteja mediul înconjurător. Standardele de certificare vizează efectele asupra calității aerului, modul de utilizare a energiei și a apei, gradul de reciclabilitate sau utilizarea resurselor naturale. Certificarea acestor produse evaluează impactul lor asupra mediului pe tot parcursul ciclului de viață și garantează criteriile de compoziție și utilizare stabilite de Uniunea Europeană.

Pe de altă parte, investițiile în dezvoltarea sustenabilă a companiei MISAVAN au culminat anul acesta cu darea in folosință a unei centrale de panouri fotovoltaice a cărei capacitate de producție anuală este estimată la 250 MWh, valoare ce depășeste consumul propriu.

Anul trecut, MISAVAN a pus în funcțiune un depozit nou în localitatea Miroslava, cu o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi și o investiţie de aproximativ 7 milioane de euro. Totodată, compania a decis să-și mute și sediul în cadrul acestui depozit logistic, nu doar activitățile de depozitare și distribuție.

Compania MISAVAN, specializată în producerea și distribuirea de produse și soluții de curățenie, a fost înființată la Iași, în urmă cu 23 de ani. Inițial, obiectul principal de activitate a fost distribuția produselor de menaj pentru consumatorii retail din zonă, compania extinzându-și ulterior activitatea pe piața produselor și a soluțiilor de curățenie preponderent către domeniul profesional. În prezent, portofoliul companiei cuprinde peste 1.500 de produse, care sunt disponibile și în magazinul online www.misavan.ro. Produsele MISAVAN sunt comercializate atât în ambalaje de dimensiuni mari, destinate utilizatorilor industriali, cât și în formate mai mici, ușor de utilizat de către consumatorii casnici. Anul trecut, compania și-a consolidat poziția pe piața produselor de curățenie, înregistrând o creștere cu 27 % a cifrei de afaceri față de 2021. În prezent, compania are 380 de angajați, numărul acestora crescând constant de la an la an, de la 186 în anul 2016.

Citeste si:
dm drogerie markt lansează cupoanele online în aplicație. Cum funcționează acestea
dm drogerie markt lansează cupoanele online în aplicație. Cum funcționează acestea

Retail.ro /  Retail.ro /  Știri și Noutăți /  MISAVAN lansează o gamă de produse de curățenie Ecolabel